Tor Kristian Karlsen: - Vi finner en løsning til uka

SØR ARENA (VG) (IK Start - Bodø/Glimt 1–0) 2.pinsedag tok Start sin første seier siden serieåpningen mot Tromsø. Det etter at Mark Dempsey ble sparket forrige fredag. Nå starter jakten på ny trener.

  • Knut Amund Fosdahl

Artikkelen er over to år gammel

Fredag kom beskjeden om at Mark Dempsey var ferdig i IK Start. Jakten på hvem som tar over for briten er allerede i full gang, men sportslig leder i Start, Tor Kristian Karlsen, vil ikke si noe om hvem som er på blokka.

– Jeg skal sette meg ned med andre personer i klubben til uka, så finner vi en strategi for hvordan vi skal gjøre dette, sier Karlsen til VG.

Når han får spørsmålet om hvordan stemningen er med Mark Dempsey i kjølvannet av sparkingen, sier den sportslige lederen at de er gode venner.

– Vi var ute og spiste middag sammen og spilte shuffleboard for noen dager siden, så vi respekterer hverandre, sier Karlsen.

For spillerne var Dempsey en god trener. Blant annet kampens beste spiller, Damion Lowe, tok det tungt da briten ble sparket.

– Vi var alle glad i han, så det var utrolig trist å se han dra, sa en berørt Lowe til VG etter kampslutt.

En annen trener som lever farlig for tiden er Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud. En mulig kandidat for gultrøyene.

– Jeg skal ikke si alt for mye, siden han fremdeles er trener i Strømsgodset, men det er ingen tvil om at Tor Ole har gode ferdigheter som trener, sier Karlsen til VG.

Mark Dempsey ferdig i Start: – En veldig trist dag

– En lettelse

Mick Priest er mannen som foreløpig har treneransvaret i Start. Etter en tung periode var det en lettelse da dommeren blåste i fløyta ved kampslutt.

– Jeg er lettet. Det var utrolig viktig å ta tre poeng i dag, forteller Priest til VG.

Er det fordi Mark er borte at dere endelig vinner igjen?

– Vi holdt oss til planen vi har hatt hele sesongen, så det er nok ikke derfor. Vi fikk et mål tidlig, det ga oss selvtillit, sa Priest etter kampen.

VG Live: Vi fulgte kampen her!

Målscorer Espen Børufsen forteller etter kampen at spillerne måtte ta seg i nakken etter at briten ble sparket.

– Spillergruppa gikk sammen for å ta sin del av ansvaret. Det viste vi dag, så det er en god følelse med tre poeng i dag, sier en fornøyd matchvinner til VG.

les også

Ranheim-Maalen om 3.-plassen: – Vi hadde ikke turt å håpe på det

Slakter eget lag

Bodø/Glimt gikk på sitt andre knepne tap etter at de vant 2–1 over Molde for tre serierunder siden. Glimt-trener Kjetil Knutsen slakter lagets innsats i kveldens kamp.

– Jeg er jævlig skuffet. I garderoben er det fryktelig dårlig stemning. Spillerne sitter i kollokviegrupper. Vi må samle oss som helhet og finne ut av ting, sa en svært frustrert Glimt-trener til VG etter kampen.

Flere artikler

  1. Kritisk til Start-ledelsen: – Hvilken trener er villig til å gå inn i det vepsebolet Start er i nå?

  2. Mark Dempsey ferdig i Start: – En veldig trist dag

  3. Sjekk den effekten: Tre bunnlag har svakere poengsnitt etter trenerbytte

  4. Start og Rekdal rykket ned - Godset sikret plassen på overtid

  5. Start drømmer om cupfinale med Rekdal som trener

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder