Rekdal oppgitt over Glimt: – Rart at de reagerer

FOTBALL

(Bodø/Glimt – Tromsø 0-1) Det kom nesten ut av intet, men med en herlig demping og en nonchalant avslutning sørget Runar Espejord for Tromsø-jubel i «Slaget om Nord-Norge».

Publisert: Oppdatert: 16.05.18 21:23

– Hva betyr dette for dere?

– Tre poeng. Det var ikke pent, men jeg synes vi fortjener det, sier TIL-trener Simo Valakari til Eurosport.

Et øyeblikks 16. mai-magi

Avgjørelsen kom rett før pause etter at Bodø/Glimt hadde hatt det aller meste av banespillet på Aspmyra. Hjemmelaget presset høyt, men denne gang klarte Gutan å spille seg fint ut. Ballen havnet hos Kent-Are Antonsen på midtstreken, han tittet opp - og fant Runar Espejord med en perfekt ball i bakrom.

Da viste spissen frem et lite stykke 16. mai-magi. Espejord la ballen nærmest dø på ett touch og dyttet den nonchalant forbi Glimt-burvokter Zoran Popovic med det neste.

– Det var veldig deilig med en scoring nå rett før pause. Vi har stått bra på, sa målscoreren til Eurosport i hvilen.

VG Live: Vi fulgte «Slaget om Nord-Norge» her!

Oppgitt Rekdal

Den andre omgangen dreide seg nesten utelukkende om hjemmelaget - og TIL-spillere som gikk i bakken til hjemmelagets store frustrasjon - men flere mål ble det ikke.

Og etter at nesten ni tilleggsminutter var over, kunne Tromsø-spillerne juble for seier. De tre poengene gjør at Tromsø står med 14 poeng etter 10 runder. Bodø/Glimt har ni.

– Det er forbanna surt å tape mot Tromsø, hjemme på 16. mai. Jeg er ufattelig skuffet og jævlig forbanna, sier Kristian Fardal Opseth ifølge Avisa Nordland.

Også Ulrik Saltnes uttrykte sin skuffelse, og han og trener Kjetil Knutsen reagerte også på tidsbruken til Tromsø-spillerne. Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal mener imidlertid de to har lite å klage på.

– Det er mulig at Bodø/Glimt reagerer i dag, men de er kjent for å gjøre det (hale ut tiden). Dette har de gjort selv i mange, mange år, og jeg synes det er rart de reagerer, sier han, og legger til at «det nytter ikke å klage når du har drevet med det selv».

TIL-supportere sier de ble angrepet

Om «Slaget om Nord-Norge» etter hvert ble en småamper affære, var det allerede før kamp tumulter utenfor banen. Ifølge Nordlys ble en gruppe TIL-supportere angrepet på vei fra sentrum og til Aspmyra stadion.

– Vi gikk en gruppe på vei til stadion, og så kom flere med Glimt-klær på og pepret oss med røykbomber og bluss, sier Isberget-medlem Halvard Fredriksen til avisen.

– Vi gikk helt rolig og provoserte ingen. Vi hadde en 7 år gammel jente gående sammen med oss som selvfølgelig ble vettskremt. Vi takker høyere makter for at ingen ble skadet! fortsetter en preget Fredriksen overfor avisen.

Han forteller at de har tatt saken videre til Norsk Supporterallianse og at de vil vurdere en politianmeldelse.

Etter kamp kunne Fredriksen i hvert fall juble for at eget lag vant.

Her kan du lese mer om