SLITER: Alexis Sánchez (t.h.) får det ikke til å fungere i Manchester United. Her med Ole Gunnar Solskjær etter 2–0-tapet mot PSG. Foto: Getty Images Europe

Solskjær om utskjelt stjerne: – Jeg kan ikke gjøre noe med ham

MANCHESTER (VG) Alexis Sánchez (30) har vært en skygge av seg selv siden han kom til Manchester United. Etter nok en skuffende prestasjon sier Ole Gunnar Solskjær (45) at chileneren må «finne seg selv».

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

United-manageren fikk under pressekonferansen etter 2–0-tapet mot PSG spørsmål om hva han kan gjøre med kantspilleren, fordi han «virker å være ute av det».

– Det er ikke opp til meg … Jeg kan ikke gjøre noe med Alexis Sánchez, svarer Solskjær nærmest før spørsmålet er ferdig stilt.

– Når han får spille, må han finne seg selv. For vi vet at det finnes en kvalitetsspiller der, sier han videre.

les også

Dette var en liten massakre

– Hva i helvete har skjedd?

Den kvalitetsspilleren var ikke å se på Old Trafford tirsdag kveld. Sánchez kom inn for en skadet Jesse Lingard i slutten av første omgang. På stillingen 0–0 fikk han med andre ord en gyllen mulighet til å slå tilbake etter en lang periode med motgang. Slik ble det ikke.

Den triste fasiten var som følger: Ingen skudd, ingen driblinger, ingen innlegg og ingen nøkkelpasninger på 45 minutter. «En kveld han burde glemme», melder BT Sport.

les også

Mangeårig United-trener i stort VG-intervju: Disse burde Solskjær kjøpe hvis han får jobben

Pluss content

Lokalavisen Manchester Evening News, som kaller Solskjær-uttalelsen «en advarsel» til Sánchez, er enda mer nådeløse: 30-åringen får 2 på børsen etter PSG-kampen. «I praksis reduserte han United til 10 mann», begrunner avisen.

– Hva i helvete har skjedd med Alexis Sánchez? En av de bratteste formsviktene jeg har sett, skriver den anerkjente Daily Mail-skribenten Oliver Holt på Twitter.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

– Han trenger litt kjærlighet

Fra sommeren 2014 til januar 2018 leverte Sánchez hele 60 mål på 124 seriekamper for Arsenal. Så ble han kjøpt av Manchester United med en kontrakt som gjorde ham til Premier Leagues best betalte spiller.

Siden har han kun scoret tre mål på 26 kamper i Premier League.

– Han er ikke den Alexis Sánchez vi forelsket oss i i Arsenal, sier den tidligere United-spilleren Phil Neville på BBC Radio.

les også

Stjernen var på vei mot United-brudd – så kom Solskjær og snudde alt

– Jeg tror det handler om selvtillit. Han trenger litt kjærlighet, og det er ham Ole trenger å jobbe med, sier han.

Solskjær kan nemlig komme til å trenge Sánchez mer enn tidligere etter at både Lingard og Anthony Martial måtte forlate banen med skader tirsdag kveld.

– Vi vet ikke ennå. Vi trenger noen dager på å vurdere skadene, sier Solskjær.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder