DRØMMER OM TOPPEN: Ole Gunnar Solskjær mener Manchester United alltid skal sikte mot førsteplassen i Premier League. Foto: HANNAH MCKAY

Solskjær øyner United-tittel – drømmer ikke om topp fire

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (45) vil ikke høre noe om at Manchester United skal sikte seg inn blant topp fire i Premier League. Nordmannens drøm for klubben er en helt annen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Drømmen vår er ikke å være blant topp fire. Vi er Manchester United og vi skal alltid sikte etter å vinne ligaen, sa Solskjær da han møtte pressen dagen før Premier League-møtet med Burnley.

– Vi gjør nok ikke det i år, men vi må se fremover og sette oss mål om å komme tilbake dit.

les også

Engelske Ole Gunnar (19) er født 35 dager etter Solskjærs finalemål

Med 16 poeng opp til ligaleder Liverpool, må det et mirakel til for at den røde delen av Manchester skal få feire et Premier League-trofé i 2019.

Men Solskjær vet det er mye mer å spille for denne sesongen.

– Vi har Champions League og FA-cupen. Vi kan ikke bare si at vi skal bli topp fire i ligaen og «that’s it». Vi må spørre oss selv «kan vi vinne noe i år?». Jeg går til hver eneste kamp som Manchester United-manager med en innstilling om at vi kan vinne denne kampen, sier den norske manageren.

Få siste nytt om Ole Gunnar Solskjær og Manchester United i vår Solskjær-spesial!

Solskjærs menn får tøff motstand i Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League, mens Chelsea blir motstander i FA-cupens femte runde (åttedelsfinale) i midten av februar.

– Vinner man et trofé, så er det en fantastisk dag for alle i klubben, sier Solskjær.

les også

Ny tøff FA-cuptrekning for Solskjær: Møter Chelsea

Seieren over Arsenal i FA-cupen så ut til å være en fantastisk dag for Manchester United-supporterne i London:

Luksusproblem

Nordmannen så ut til å ha valgt seg en foretrukket startellever etter å ha ledet laget i syv kamper, men før møtet med Arsenal gjorde Solskjær flere endringer på laget.

les også

Tror Solskjær kan bli månedens manager: – En stor prestasjon

Marcus Rashford og Anthony Martial, som til sammen hadde levert åtte målpoeng i Solskjærs kamper, ble henvist til benken.

Alexis Sánchez og Romelu Lukaku fikk muligheten på topp sammen med Jesse Lingard.

Den nye trioen leverte umiddelbart. Lukaku serverte til både Sánchez og Lingard, som scoret hvert sitt mål i første omgang:

Solskjær innrømmer at han har et luksusproblem.

– Det er vanskelig å benke spillere, men det er veldig lett å sette nye inn. Du kan bare bruke elleve spillere, men det er jo et luksusproblem når du har så mange gode spillere, sier nordmannen.

– Alle som vil være en del av et lag med suksess har forståelse for at dette er noe vi gjør sammen. Det er en tid for alle.

Solskjær: – Sikker på at vi blir bedre

Uansett om nordmannen fortsetter på Old Trafford kommende sesong eller ikke, så jobber han med å forberede laget på å være godt rustet til høsten.

les også

Solskjær planlegger United-laget for neste sesong

– Er denne troppen god nok til å vinne tittelen neste år?

– Vel, vi er på sjetteplass i øyeblikket. Det er mange lag foran oss. Vi jobber hardt for å komme oss inn blant topp tre. Jeg tror ikke vi realistisk sett kan tenke på topp to-posisjoner akkurat nå, svarer nordmannen.

– Men hvis sesongen hadde startet i morgen?

– Laget og spillerne har imponert meg siden jeg kom hit. Jeg ser et ønske om å forbedre seg og en sterk lagånd.

– Kan dette laget bli bedre?

– Jeg håper det. Hvis de fortsetter med samme holdning og innsats på trening, så er jeg sikker på at vi blir bedre, avslutter han.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2512584334941
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder