NØKKELMANN FOR FKH: Ibrahima Wadji (t.h.) var banens beste, og scoret, da FK Haugesund slo Odd i oktober. Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

NFF skal granske utlånsavtale mellom Molde og FKH: – Ikke lov

Duoen Tobias Hammer Svendsen (19) og Ibrahima Wadji (23), begge på utlån fra Molde til FK Haugesund, skal angivelig ikke spille helgens viktige kamp mot klubben som eier dem. Det er i så fall i strid med NFFs regelverk.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi fikk beskjed om det tidligere i uken. Det var visst en del av låneavtalen, sier Svendsen til Romsdals Budstikke på spørsmål om hvorfor han og Wadji ikke blir å se ute på gresset på Aker Stadion søndag kveld.

les også

«Beist» – «klesstryne» – «finfin fyr» – «klyse»: Eliteseriens mest mislikte

Pluss content

Oppgjøret mellom Molde og Haugesund er av den meget viktige sorten i kampen om medaljene. Molde er på tredjeplass, og har to poeng opp til Brann på sølvplass. FKH, som kommer på besøk, er tre poeng bak.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

TALENT: Tobias Hammer Svendsen (t.v.), her i duell for FKH mot Lillestrøm og Mats Haakenstad i august, hevder at han ikke er aktuell til kampen mot Molde. Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Men det skal altså være gjort en avtale om at hverken Svendsen eller Wadji kan spille. Midtbanespiller Svendsen har vært mest på benken, mens angriper Wadji har vært fast inventar i førsteelleveren til trener Eirik Horneland.

De to spillerne fikk en rekke kamper for Molde før de signerte låneavtalen med FKH i august.

les også

Haugesund henger på i medaljekampen: – Alt er mulig

Hverken Haugesund eller Molde har svart på VGs henvendelser, men i NFF har de fått med seg saken:

– Det er ikke lov å avtale at en utlånt spiller ikke skal spille mot egen klubb. Når det kommer påstander om slike avtaler, vil NFF trolig be involverte klubber om en forklaring. Men først må våre fagfolk få sett på dette i morgen, sier kommunikasjonssjef i Norges Fotballforbund, Yngve Haavik, til VG torsdag kveld.

les også

Nicklas Bendtner tjente mer enn 12 Eliteserie-lag

PS! En plass blant de tre beste i Eliteserien garanterer plass i Europa League-kvalifiseringen. Hvis Rosenborg vinner cupfinalen mot Strømsgodset, og tar seriegull, så vil fjerdeplassen også gi Europa League-kvalifisering.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder