SPRUDLER: Nicklas Bendtner (t.v.) jubler sammen med Samuel Adegbenro etter at Rosenborg har gått opp til 2–0 mot Strømsgodset i søndagens seriekamp. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Bendtner om forvandlingen: – Det har vært helt enestående

DRAMMEN (VG) Stående ovasjoner i København for landslagscomebacket. Og ti seriemål i Eliteserien. Endelig ligner Nicklas Bendtner (29) på «Europa-spissen» Rosenborg trenger.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Søndag stanget dansken inn ledermålet da serieleder Rosenborg sårt trengte en scoring mot Strømsgodset i Drammen. I løpet av åtte minutter var kampen avgjort. Innbytter og Europa League-helten Samuel Adegbenro sørget for 2–0. Etterpå var Bendtner stolt – og glad – kledd i en tykk ull lue.

Les også: Hareide om Bendtner: – Han ser glad og god ut

– Det jeg har prestert de to siste månedene, det kan jeg være veldig tilfreds med. Selv om jeg scoret noen mål, og hjalp laget, så var jeg utilfreds med meg selv og det jeg presterte i starten av sesongen for Rosenborg, sier Nicklas Bendtner.

Tilbake på det danske landslaget – som jakter VM-billett med Åge Hareide som landslagssjef – har også gitt påfyll av ny selvtillit og tro på egne ferdigheter. Åpenbart viktig med tanke på nært forestående gruppespillet i Europa League med RBK.

Det påpeker han også når VG spør ham om opplevelsen i Parken. Da han ble byttet inn i VM-kvalifiseringen mot Polen (4–0) – etter to års landslagspause – fikk han et jubelbrøl som kunne fått nattehimmelen til å revne ifølge danske Ekstra Bladet.

– Det var helt fantastisk å være tilbake i landslaget. Jeg ble nesten stum av den mottagelsen jeg fikk. Helt enestående har det vært. Og vi vant begge kampene i VM-kvalifiseringen (mot Polen og Montenegro). Det føles helt perfekt, sier Bendtner.

Han forteller at han har fått mange spørsmål fra danske journalister om forvandlingen under siste landslagssamling.

Se alle kampene fra Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid)

– Jeg spiller med mer hurtighet. Besluttsomheten er bedre, og jeg plasserer meg bedre, sier Bendtner.

Torsdag venter første match i gruppespillet. Borte mot La Liga-sensasjonen Real Sociedad. Baskerne er på tabelltoppen sammen med Barcelona med ni av ni mulige poeng fra seriestart. Søndag vant de en sterk borteseier (4–2) over Deportivo La Coruna.

Bendtner med fortid i blant annet Arsenal, Juventus og Wolfsburg har ikke scoret ti ganger på klubblag siden han var på utlån til Birmingham for ti år siden. RBK-spissen har en klar formening om hva som venter mot Real Sociedad.

– Vi (RBK) kommer til å stå lavt, og kjøre på kontra. Jeg tror ikke vi kommer til å kjøre kampen. Husk at vi møter et lag som er meget sterkt, og leder ligaen i Spania. Det blir en taktisk affære fra vår side, sier Bendtner.

Les også: Adegbenro sendte Lerkendal til himmels

Han mener Real Sociedad er bedre enn Celtic, som slo ut RBK i kvalifiseringen til Champions League. Og utdyper.

– De holder høyere nivå enn Celtic. Hvis de møter hverandre ti ganger, så er Sociedad på toppen. Men det er min personlige vurdering, sier Nicklas Bendtner.

Spisskollega Samuel Adegbenro med fantastiske tre mål på to kamper mot Ajax i playoff til Europa League, og nøkkelen til trøndernes nye Europa-eventyr, er klar for «å gjøre» det igjen.

– Om jeg starter eller kommer inn fra benken betyr ikke så mye. Jeg er der for laget. Og jeg gjør det som treneren (Kåre Ingebrigtsen) mener er best, sier Samuel Adegbenro.

På spørsmål fra VG om han ser for seg flere fulltreffere i Europa svarer han.

– Ja, hvis Gud er med meg. Og det vet jeg at han er, sier Adegbenro.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder