TROR PÅ VIDEODØMMING: FIFA-sjef Sepp Blatter tror FIFA vil ha på plass et system i løpet av 2012 som kan fortelle oss om det var mål eller ikke. Foto: Ap
TROR PÅ VIDEODØMMING: FIFA-sjef Sepp Blatter tror FIFA vil ha på plass et system i løpet av 2012 som kan fortelle oss om det var mål eller ikke. Foto: Ap

Blatter tror på mållinjeteknologi i 2014-VM

FOTBALL

FIFA-sjef Joseph Blatter åpner for mållinjeteknologi i internasjonal fotball. Han forventer at det blir å finne i VM i Brasil om tre år.

Publisert:

- Jeg tror vi vil ha et system på plass i løpet av 2012 som kan fortelle oss om det var mål eller ikke. Dette systemet vil så bli introdusert til 2014-VM, sa Blatter i et intervju med den franske TV-kanalen TF1.

Les også: Blatter åpner for målteknologi

Tidligere har FIFA vært motvillig til å slippe moderne teknologi til for å hjelpe dommerne i målavgjørelser. Men etter at England fikk en scoring feilaktig annullert mot Tyskland i VM-sluttspillet i Sør-Afrika, ble temaet tatt opp på nytt.

- For å unngå det England har kalt en opplagt urettferdighet, måtte diskusjonen gjenopptas. Og det er det vi gjorde, sa Blatter.

VG Nett-leser:Vil ikke fungere uten å ødelegge sporten.Diskuter videodømming her!

Stadig flere spillere, dommere og assistenter ber om mållinjeteknologi i fotballen. De ønsker avgjørelse på om ballen har krysset linjen ved hjelp av videobevis eller en chip i ballen.

- Vi har testet ut 17 forskjellige teknologier som forteller om ballen er i mål eller ikke, fire-fem av dem vil det internasjonale styret se nærmere på, sa Blatter i et intervju med CNN, i januar.

Her kan du lese mer om