Jönsson: - Høgmo skjelte og pekte på meg

FORNEBU (VG Nett) (Stabæk - TIL 0-1) For første gang i karrieren ble Stabæk-trener Janne Jönsson henvist til tribunen. Den vanligvis sindige svensken legger skylden på TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

  • Sondre Nilsen

Artikkelen er over ni år gammel

Halvtimen før slutt, på stillingen 0-1, ble Daniel Nannskog spilt gjennom, samtidig som at TILs Miika Koppinen gikk i bakken. Dommer Kjetil Sælen valgte å avblåse Nannskog og tildelte Koppinen frispark.

VG LIVE:Se Jönsson bli sendt på tribunen her.

- Daniel fikk frispark i mot seg. Hadde han ikke fått det, ville han vært i god scoringsposisjon. Da reagerte jeg som de andre Stabæk-spillerne gjorde. Altså en normal spontanreaksjon. Høgmo skjelte deretter på meg mens han pekte kraftig og djupt mot meg, forteller Jönsson mens han simulerer Høgmos håndbevegelse.

Til TV2 sier Jönsson også at han fikk en finger fra Høgmo rett i ansiktet og ble bedt om holde kjeft.

VG LIVE:Se høydepunkter og referat fra kampen her.

Les også:Jönsson ble sendt på tribunen

- Lite kollegialt

Deretter gjorde Jönsson det som forårsaket at han måtte se resten av kampen fra tribuneplass.

- Som sagt ble jeg veldig forundret over oppførselen til Høgmo. Det var lite kollegialt. Så da gikk jeg mot ham for å finne ut hva han mente. Men så langt kom jeg aldri. Jeg hadde da beveget meg ut av egen teknisk sone og over i deres, fortsetter Jönsson.

Dermed ble Stabæk-treneren sendt på tribunen.

- Det var fjerdedommerens beslutning. Jeg ble stående og snakke med dommeren litt før jeg gikk på tribunen. Jeg forklarte at jeg ikke var aggressiv, men at jeg hadde beveget meg ut av den tekniske sonen. Det virket nesten som at han syntes synd på meg.

Artikkelen fortsetter under bildet

IRRITERT: Stabæks trener Jan Jönsson (t.h.) lot seg irritere under kampen og ble til slutt sendt opp på tribunen. Foto: Scanpix

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook.

- Vet ikke hva han sa

Jönsson ble altså henvist til tribunen før han nådde Høgmo, og da han snakket med pressen visste han fortsatt ikke hva Høgmo sa eller mente.

- Jeg har ikke hatt noen anledning til å snakke med ham, så jeg har fortsatt ingen forklaring på oppførselen hans.

- Frykter du noen ytterligere straff?

- Jeg kan aldri tenkte meg at jeg må stå over på grunn av dette. Jeg sa ingenting til dommerne og jeg opptrådte ikke aggressivt. Uansett må jeg ta lærdom av dette, avslutter Stabæk-treneren.

Uforstående Høgmo

LITE Å SI: Tromsø-trener Per Mathias Høgmo hadde lite å si om situasjonen da Jönsson ble sendt på tribunen. Foto: Scanpix

TIL-trener Høgmo snakket med pressen før Jönsson ankom pressesonen og hadde reist da svensken kom. VG Nett snakket med Høgmo rett før flyet til Tromsø skulle ta av fra Gardermoen.

- Utrolig. Jeg var aldri i nærheten av Jan Jönsson. Det skjedde ingenting, jeg bare pekte på ham og sa jeg ville ha en slutt på at han skulle påvirke dommeren, sier Høgmo til VG Nett.

- Hva synes du om at Jönsson sier dette?

- Det kan jeg ikke kommentere, jeg tar det som skuffelse i kampens hete. Det er bare å se på TV-bildene, det har aldri vært noen kontakt mellom oss i det hele tatt.

- Solid prestasjon

Høgmo sier de to ikke har snakket sammen etter kampen.

- Jeg takket Stabæk-laget for kampen, men han var ikke der. Men vi er gode kolleger og denne saken er jeg ferdig med, sier Høgmo, som gleder seg over en sterk borteseier.

- Det var en solid gjennomført kamp fra vår side. Vi kom dårlig ut de første 20 minuttene, men etterhvert fikk vi flere gode overganger og muligheter til å punktere kampen. Stabæk er et godt lag og det å ta tre poeng er en solid prestasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder