- VI ER I BEDRE FORM: Franz Beckenbauer sammen med landslagssjef Joachim Löw i Sør-Afrika. Legenden tror engelskmennene er slitne foran storkampen. Foto: AP

«Der Kaiser»: - Engelskmennene er utbrente

(VG Nett) Den tyske fotballegenden Franz Beckenbauer (64) har tent lunta. Nå er ordkrigen for alvor i gang foran gigantmøtet i VM søndag.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL


Engelskmennene elsker å hate Tyskland. Selv om England har vunnet flere innbyrdes kamper enn Tyskland har, er det tyskerne som oftest har trukket det lengste strået i de viktigste kampene - altså i sluttspill.

Les også:Denne Tyskland-trioen kjemper mot klokkaLes også:- Hatkampen vil handle om mer enn fotball

Søndag møtes de igjen. Få vet mer om fotballrivaleriet mellom de to landene enn Franz «Der Kaiser» Beckenbauer, og nå fyrer han opp ordkrigen.

- Engelskmennene ser litt slitne ut... de er utbrente. Vi respekterer dem, men vi frykter dem absolutt ikke, sier 64-åringen ifølge BBC.

VG Nett-leser:- Tipper det endelig løsner for England og W.Rooney i denne kampen.Diskuter!

England har ikke vært veldig gode så langt i VM, men to uavgjorte og en seier gjorde at de sikret andreplass i sin gruppe. Derfor møter de Tyskland i 1/8-finalen.

- På klønete vis har England endt på 2. plass i gruppen, fortsetter Beckenbauer.

Les også:Löw: - Dette blir en klassiker

Han går med andre ord langt i å antyde at nettopp dét kan bli Englands bane i VM.

Og historien viser med all tydelighet at tyskerne har et godt tak på England i sluttspill. Etter 1966, der England slo Tyskland og Beckenbauer i finalen på Wembley og tok sitt eneste VM-gull, har nemlig Tyskland herjet med England i sluttspill.

VM 1970:
Kvartfinale i VM. England ledet 2-0, men tapte 3-2 for Tyskland med stjerner som Gerd Müller og Franz Beckenbauer.

VM 1982:
Lagene spilte uavgjort 0-0 i det som den gang het andre gruppespill i VM-sluttspillet. Tyskland avanserte til semifinale, England og Spania røk ut.

VM 1990:
Semifinale i VM i Italia. Straffesparkkonkurranse, og der er England sjelden gode. Chris Waddle og Stuart Pearce bommet, Tyskland gikk videre og slo Argentina i finalen. Beckenbauer var sjefstrener for Tyskland.

EM 1996:
England arrangerte EM, men det var Tyskland som vant. De slo ut England på straffer, igjen. Gareth Southgate sviktet fra krittmerket i semien.

Artikkelen fortsetter under bildet!

RETT UT: Gerd "Der Bomber" Müller har her scoret ett av Vest-Tysklands tre mål mot Peter Bonetti og England i 1970-VM. Foto: AFP


- England var ynkelige i de to første VM-kampene, men viste bedring mot Slovenia (vant 1-0).

Beckenbauer vet garantert at hans uttalelser vil skape temperatur foran gigantkampen. Han modererer seg imidlertid litt når han advarer mot spillere som Frank Lampard, Steven Gerrard og John Terry.

- Dette kan være deres siste sjanse i karrieren i et VM-sluttspill, og England har ventet siden 1966 på å ta tittelen, sier tyskeren.

Han tror imidlertid den beinharde engelske sesongen kan ta knekken på «Three Lions» søndag - mot det han omtaler som mer uthvilte tyskere.

- De spiller mange flere kamper i sesongen. Derfor er de utbrente når det er VM eller EM. Våre spillere, derimot, ser ut til å være i bedre fysisk form.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder