FREMTIDSHÅP: Joshua King - her i aksjon for Norges U21-landslag i juni - spås å bli Norges neste store landslagsspiss. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Talentsjefen mener King bør vurdere Molde-overgang

U21-trener Per Joar Hansen: - Maksnivået hans er vanvittig høyt

ULLEVAAL STADION (VG Nett) I fraværet av John Carew (32) peker Drillo på Joshua King (20) som Norges spissfremtid. Nå oppfordres Manchester United-talentet om å finne en norsk klubb for å videreutvikle seg.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Under mandagens pressekonferanse trakk Egil Olsen selv frem King som en spiller som er i nærheten av A-landslaget allerede i høst.

Men foran podiet på Ullevaal - med sine karakteristiske klappbriller på nesetippen - fastslo landslagssjefen at han er usikker på om reservelagsfotball i United gir god nok kamptrening. Bakerst i rommet stod U21-sjef Hansen med en kaffekopp i hånda.

Når VG Nett spør om King, smiler Hansen og forteller at King er spilleren alle har en mening om, men få har sett spille.

- Det blir et veldig viktig valg han tar nå. Der borte (United) er han kanskje et sjette-syvendevalg, og han konkurrerer mot spisser i verdensklasse som de har brukt 250 millioner på å kjøpe inn. Så for hans del er det viktig å velge en klubb der han blir satset på og får spilt, sier U21-sjefen til VG Nett, vel vitende om at rene A-lagsspisser som Robin van Persie, Wayne Rooney, Javier Hernandez, Dimitar Berbatov og Federico Macheda åpenbart er foran nordmannen i køen.

Ga råd

- Hva vil være et riktig valg?

GIR RÅD: Per Joar Hansen er sjefen for U21-landslaget. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

- Det må han finne ut selv. Jeg har sagt hva jeg tror er viktig for han, men valget skal han få ta selv, sier han.

- Om han hadde spilt i for eksempel Molde (som tidligere har vært koblet til King, red.anm.), ville han vært en kandidat til å bli toppscorer i eliteserien?

- Det ville i hvert fall være et godt valg for han, svarer Hansen - og legger til at han der indirekte svarte på spørsmålet over.

King har vært linket til Molde tidligere i sommer, men det ble ingen overgang da.

- Det å komme hjem til Norge og hente fart kan være bra. Det har Nordtveit og Eikrem vist. Det trenger ikke å være så dumt for spillere å komme hjem.

Carew-sammenligning

20-åringen signerte for Manchester United i 2008, men har de siste sesongene blitt lånt ut til Preston, Borussia Mönchengladbach og Hull. Det er blitt 27 A-kamper og bare ett mål. På U21-landslaget har King seks opptredener og én scoring.

Egil Olsen mener King har noen av egenskapene landslaget savner når en klubbløs John Carew står utenfor.

- Han har noe av det vi savner litt med den ekstreme farten. Det kan godt hende at det bare er et tidsspørsmål før vi har han på A-landslaget. Akkurat hvor lang tid det tar, er vanskelig å si, men han er ikke langt unna, sier Drillo.

Både han og Per Joar Hansen mener King minner om Carew som spiller.

- Han har mange av de samme egenskapene, så det blir nærliggende å sammenligne med ham med John med tanke på råskapen og gjennombruddskraften. Maksnivået hans er vanvittig høyt, mener U21-sjefen.

Fredag kveld stenger overgangsvinduet i England.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder