Klar for sin 17. cupfinale: Dagens RBK kan klare noe Eggen aldri klarte...

TRONDHEIM (VG) (Rosenborg–Bodø/Glimt 2–0) Rosenborg gjorde akkurat det de måtte, men heller ikke mer. Og er klare for sin 17. cupfinale.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I en litt «død» fotballkamp på Lerkendal, mellom et lag som ikke trengte å ta ut alt, og et lag som ikke evnet nok, var dette nok: En scoring av midtbanespilleren Fredrik Midtsjø etter 22 minutter, etter flott spill av Mike Jensen og Christian Gytkjær. På tampen punkterte Jørgen Skjelvik kampen etter forarbeid av Matthias Vilhjalmsson.

Selv var Midtsjø usikker på om det var han som var sist på ballen.

– Var jeg borti den? Jeg er ikke sikker, men jeg kan godt ta den, sier en smilende Midtsjø til NRK etter kampslutt.

VG Live: Vi fulgte kampen minutt for minutt

The Double to år rad?

Dermed kan dagens Rosenborg-spillere klare noe som selv ikke lagene til Nils Arne Eggen klarte i sin tid: Vinne The Double to år på rad.

- Vi leverer det vi skal. Og det er nok, sier Mike Jensen til VG etter kampen.

- En norsk cupfinale er stort, større enn i Danmark. Fjorårets finale er en av mine største opplevelser, og jeg gleder meg til en til, fortsetter den danske kapteinen.

Jørgen Skjelvik punkterte kampen med sin 2–0-scoring på overtid etter forarbeid av Matthias Vilhjalmsson. Det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne på Lerkendal onsdag kveld.

– Det kjennes fantastisk godt. Å vinne The Double to år på rad trigger selvfølgelig, ingen har klart det før, medgir Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen.

Rosenborg har vunnet serien og cupen samme år åtte ganger, men aldri to år på rad.

En «terningkast 3»-kamp i en semifinale i cupen var litt skuffende, men så mye bedre har Rosenborg vært enn konkurrentene sine denne sesongen, at de tar seg greit til cupfinalen på trekvart maskin.

– Vi har bra kontroll på kampen og slipper til lite. Det var en fortjent seier, og det blir deilig med cupfinale, sier målscorer Midtsjø, som ble kåret til banens beste av juryen på et glissent Lerkendal.

– Ikke en vant situasjon

Det var mer enn nok. 9-10 sjanser skapte RBK mot Bodø/Glimts - ingen. Det var tverrliggerskudd, brassespark i stengene og skudd som burde gått i mål. Fredrik Midtsjø burde scoret sitt andre da han kom alene med Glimt-keeper Simon Thomas på tampen. Chippen fra midtbanespilleren var svak og ble enkelt plukket av Thomas.

– Jeg er ikke vant til å komme i sånne situasjoner der jeg er alene med keeper. Denne gangen ble avslutningen litt for fiks, men sånt skjer, sier Midtsjø til NRK etter kampen.

Skjelviks scoring på overtid kom på en av mange kontringer, da Bodø/Glimt kastet alle mann i angrep i håp om en utligning de siste minuttene. I stedet gikk det som det ofte gjør med lag som prøver desperat å sende folk fremover: Det kommer et baklengsmål i stedet.

– Det er surt, selvfølgelig. Vi henger med frem til de scorer 2-0, men sett over ett var Rosenborg hakket vassere. De fortjente å gå til cupfinalen, uttalte en slagen Aasmund Bjørkan etter kampslutt.

Til helgen venter en tøff hjemmekamp mot Viking. Bodø/Glimt ligger for øyeblikket på 13.plass med 30 poeng, plassen over kvalik.

– Nå må vi omstille kjapt og se frem mot søndagens kamp. Det blir spennende, fortsetter Bjørkan.

Rosenborg har vunnet cupen 10 ganger gjennom historien, på sine 16 finaler så langt. Årets cupfinale blir klubbens tredje på de fire siste sesongene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder