Innrømmer at spillestilen til VIF kan hindre landslagsspill

KONTRASTFYLTE ÅR: Fredrik Stoor og Sverige tok nesten lurven fra Spania og Fernando Torres i EM-sluttspillet i 2008. Nå, bidrar han lite offensivt og sliter med spilletid for Vålerenga. Foto: Michal Cizek, Afp/ Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Stoor har gått fra å møte Torres til å bli VIF-skuffelse

ULLEVAAL (VG Nett) Fredrik Stoor (27) var offensiv back mot Spania i EM 2008. I Vålerenga står han oftest igjen på midtstreken når laget hans angriper.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over åtte år gammel

- Jeg vet at landslagssjef Erik Hamrén vet hva jeg kan. Selv om jeg ikke kommer rundt på sidene nå, vet jeg at han vet det. Ser landslagssjefen det jeg gjør nå, vet han at jeg kan mestre det offensive også, fortalte Stoor til VG Nett i går kveld etter kampslutt.

Begrensninger i spillestilen

Svensken har alltid vært en veldig offensiv back. Han viste strålende spill for Sverige i EM-sluttspillet i 2008. Blant annet startet han som back mot senere Europa-mester Spania - og fikk dermed bryne seg på folk som Fernando Torres og David Villa - og ble hentet til Fulham samme år.

- Føles det rart å gå fra å møte Torres til å være der du er i dag?

- Skadesituasjonen min har påvirket meg hele tiden fra da til nå. Lite spilletid i Fulham har også ødelagt, sier Stoor.

VG Nett-leser:Kudos til Stoor for å oppføre seg som en mann når han får det andre gule. Det er adskillig mer enn man kan si om treneren hans.Diskutér kampen VIF-RBK her.

Fredrik Stoor innrømmer at måten Vålerenga spiller på gjør det vanskelig for ham å sprudle på banen.

- Jeg ser begrensninger i spillestilen for min egen del. Men jeg må innordne meg spillet i Vålerenga. Det var tungt å bare få noen sjanser i England og nå er jeg her og da er jeg fornøyd, svarer Stoor når VG Nett spurte ham rett ut om dette hemmer hans muligheter for å komme på landslaget igjen.

Backene i Vålerenga skal sammen med én av stopperne sørge for å være et støttealternativ i angrepsspillet.

Det passer Fredrik Stoor svært dårlig. Forrige kamp fikk han stort sett ansvaret for å ta ut Jonas Svensson underveis i kampen defensivt, mens han hadde ytterst få offensive bidrag.

Saken fortsetter under bildet!

TENKER ANNERLEDES ENN ANDRESEN: Sveriges landslagssjef Erik Hamrén ønsker offensive backer på lagene han trener. Slik Vålerenga spiller nå, er nok Fredrik Stoor langt unna det Hamrén ser etter. Foto: Jonathan Nackstrand, Afp

Mislikte buing

Svensken ble utvist i søndagens kamp mot gamleklubben. Men det var ikke de to gule kortene han pådro seg han ville snakke om med VG Nett etter kampen samme kveld. Uten oppfordring mener han seg urettferdig buet på av bortelagets supportere.

- Utvisningen i seg selv har jeg ingen problem med. Men det kjentes som om han blåser til fordel for Rosenborg. Lago hadde jo flere albuer på Pall Gunnarsson.

- Jeg ble buet på av fansen. Da kjennes det rart med tanke på det kontraktsbildet som var i vinter, sa svensken, som langt på vei antydet at han bare var ønsket av Vålerenga på det tidspunktet.

Så får formen og tiden vise, om Erik Hamrén en gang i fremtiden vier Fredrik Stoor en plass i Sveriges landslagstropp.

Mer om

 1. Rosenborg BK
 2. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Stoor klar for LSK

 2. Stoor aktuell for Lillestrøm

 3. Rosenborg sa nei til Fredrik Stoor

 4. Hamrén hinter om Sverige-exit

 5. Mener Lustig ble «totalt avkledd» i Downing-duellen

Fra andre aviser

 1. Stoor nok for Rosenborg

  Aftenposten
 2. – En liten brusk i veien

  Aftenposten
 3. – En liten brusk i veien

  Fædrelandsvennen
 4. Stoor signerte for Lillestrøm

  Aftenposten
 5. Stoor signerte for Lillestrøm

  Bergens Tidende
 6. Stoor på plass i Spania

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no