FORSTERKNING: Rosenborg-stopper Jim Larsen ble presentert som Brugge-spiller 12. juli. Klubben måtte vente til 1. august med å hente inn erstatteren Tore Reginiussen. Foto: Ned Alley, NTB Scanpix

NFF endrer overgangsvinduet

(VG Nett) Fra neste år velger Norges Fotballforbund å flytte på sommerens overgangsvindu.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fram til nå har midtsesongvinduet i norsk fotball ført til at norske klubber har vært nødt til å vente til 1. august med å styrke seg etter å ha solgt sine beste spillere tidligere på sommeren.

Det er en praksis den tidligere Tromsø- og Brann-treneren Steinar Nilsen, nå ekspert hos Max, lenge har vært kritisk til.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

- Urettferdig

- Det norske overgangsvinduet fører til at klubbene opplever en urettferdig konkurransesituasjon sammenlignet med europeiske konkurrenter. Norske klubber har solgt spillere, men har måttet vente inntil en måned på erstattere, sier Nilsen.

Misforholdet har vært verst for eliteserielagene som skal ut i europeiske turneringer som Europa League- og Champions League-kvalifiseringer.

Flyttes frem

- Man jo innvende at norske klubber selv bestemmer om de vil selge spillere. Men økonomien i norske klubber tillater ikke det. Nå ser det ut som Nilsen og norske klubbledere blir hørt. Generalsekretær Kjetil Siem i Norges Fotballforbund varsler at overgangsvinduet vil bli flyttet allerede til neste år.

- Vi velger å flytte overgangsvinduet fra 1. august til 15. juli. Dermed blir midtsesongvinduet fra 15. juli til 15. august siden vi uansett må forholde oss til FIFAs regler som sier at dette overgangsvinduet maksimalt kan være på fire uker, sier Siem.

Ifølge generalsekretæren har endringen vært ute på høring hos klubbene. Den er ikke formelt vedtatt, men innstillingen er klar.

- Jeg tror dette blir en bra løsning, mener Kjetil Siem.

PS! Overgangsvinduet før sesongstart, fra 1. januar til 31. mars, beholdes som i dag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder