MED ÉN L: Guy Bwele, er ifølge Start, den han gir seg ut for å være. Her i duell med FCKs Michael Silberbauer i lørdagens treningskamp på Sør Arena. Foto: Scanpix

Bokstavkrøll for Start

- Kameruner bløffet ikke, hevder klubben

Etter spekulasjoner om hvorvidt Guy Bwele har bløffet seg til prøvespill med Start eller ikke, hevder klubben at de nå har oppklart saken: Han har nemlig en fetter, Guy Bwelle...

ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

Les også:Er Start blitt lurt?

Dermed ser det ut til at én bokstav er opphavet til det som ble hovedoppslag i lokalavisen Fædrelandsvennen i dag.

Saken fortonet seg nemlig slik:

Ifølge Start skulle Guy Bwele, som har vært på prøvespill i klubben den siste uken, ha vært i den kamerunske klubben Sports Etudes gjennom hele sin karriere. Men da Fædrelandsvennen skulle dobbelsjekke opplysninger om ungguttens fotballhistorie, fant de flere brister.

Bwele skulle blant annet ha spilt flere landskamper for Kamerun, noe det kamerunske fotballforbundet hevdet aldri å ha hørt noe om. Da det i tillegg viste seg at en Guy Bwele var sporløst forsvunnet fra sin greske klubb Ergotelis, var kaoset komplett.

Fikk tak i fetteren

Nå mener Start imidlertid at de har funnet bevis for at deres Guy Bwele er den han har gitt seg ut for.

- Det viser seg at han har en fetter som har spilt i Hellas, Guy Bwelle. Han har vi fått tak i, og han har i tillegg sendt oss passet sitt, sier sportslig leder i Start, Tron Are Gjone til VG Nett.

VG debatt: Hvem er Guy Bwelle?

Dokumentasjonen, som VG Nett har fått tilgang til, skal vise Bwelles arbeidstillatelse og pass - begge med to l'er. I tillegg sier Start at de har fått ytterligere dokumentasjon, også fra det kamerunske fotballforbundet, på at deres versjon stemmer.

Får trolig ikke kontrakt

Grunnen til at Bwelle (han med to l'er altså) har stukket fra sin greske klubb, er ifølge Gjone at han verken har mottatt sign-on-fee eller lønn fra dem.

Enkelt forklart, om mulig, er det dermed én enkel bokstav som skiller Starts mann og det de mener er hans fetter.

- Nå er dette oppe og avgjort, vi har fått bevisene vi trenger. Men jeg synes synd på vår mann. Han har bare vist oss passet sitt, og vi har stolt på gutten, sier Gjone.

- Men du skjønner linken mellom ham og fetteren?

- Det har selvsagt vært mye likt. Grunnen til at de bare har funnet Bwelle, er at det kun er han som har hatt en overgang til utlandet.

Nå ser det imidlertid ut til at Guy Bwele, med eller uten to l'er, må forlate Kristiansand uansett. Til Fædrelandsvennen sier Start-trener Stig Inge Bjørnebye at kameruneren uansett ikke hadde fått kontrakt med klubben.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder