SCORINGSFEST: Ruud Van Nistelroy og Robin van Persie er klare for kvartfinale etter å ha knust franskmennene. Foto: EPA

- Skjebnen er i våre hender

Domenech gir ikke opp etter sjokktapet

(Nederland - Frankrike 4-1) Etter en oppvisning i festfotball er Nederland vinner av «dødens gruppe» og klar for kvartfinale.

Magnus Isaksen Line
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL


VG Nett LIVE!
Fyldig referat og bilder fra kampen!

Mandag spilte de ut regjerende verdensmester Italia. I kveld rystet de franskmennene, som nå har et kvartfinalehåp hengende i et tynt snøre.

- Vi skapte noen sjanser, men det var nederlenderne som på vakkert vis tok vare på sjansene sine. Vi spilte ganske bra, men nå må vi slå Italia og håpe at Romania ikke slår Nederland, sier Henry, ifølge NTB.

Frankrike presset på

Allerede etter ni minutter startet den nederlandske festen på Stade de Suisse i Bern etter en corner. Inne i feltet fant ballen veien til Dirk Kuyt, som knuste Florent Malouda i hodeduellen og stanget inn 1-0.

SPESIAL:Alt om fotball-EM!

Resten av omgangen tilhørte nesten utelukkende franskmennene som ikke klarte å få hull på byllen til tross for en rekke muligheter.

I tillegg ble franskmennene snytt for straffe da Andre Ooijer blokkerte et Henry-skudd med hånda.

Artikkelen fortsetter under bildet!

EM-HÅP I TYNN TRÅD: Etter oppvisningen i festfotball fra Nederland, kunne ikke Thierry Henry annet enn å deppe. Foto: EPA

Fortjent redusering

Franskmennene fortsatte det massive presset også i 2. omgang, men det var Robin Van Persie som ordnet 2-0 mot spillets gang.

12 minutter senere sørget Henry for en meget fortjent redusering. Høyreback Willy Sagnol slo et perfekt innlegg inn i boksen der Henry pirket ballen inn i nettet bak Edwin van der Sar.

Perlescoring av Sneijder

Men franskmennene rakk knapt å feire målet før innbytter Arjen Robben vendte av to mann inne i boksen til Frankrike og banket inn 3-1 i nettaket til keeper Gregory Coupet etter 72 minutter.

VG Nett-leser:«Tror vi skal si oss rimelig fornøyd med at Van Basten trener Ajax når Norge skal spille mot Nederland.»

Frankrike fortsatte å jage en ny redusering, men med Wesley Sneijder i form fikk verdensmesteren fra 1998 en ny kalddusj.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KAN FEIRE: Nederlandske fans kan glede seg over at kvartfinaleplassen er sikret. Foto: Reuters

Den lille spilleren fikk ballen like utenfor 16-meteren, vendte bort en fransk spiller og klinte til via tverrliggeren og inn til 4-1.

Så mange mål har ikke Frankrike sluppet inn i samme landskamp siden de tapte 1-4 mot Vest-Tyskland 19. november 1980, ifølge NTB.

Henry imponertover Nederland

- 4-1 er ikke helt rettferdig om du ser på kampen som helhet, men de gjorde som mot Italia og stolte på kontringene sine, mener Henry.

Les også:- Jeg har et luksusproblem

Nederlend har allerede vunnet den antatt vanskeligste pulja før siste kamp mot Romania. Tidligere i kveld delte nemlig Italia og Romania poengene.

Fremdeles kan imidlertid både Italia, Frankrike og Romania sikre den andre kvartfinalebilletten.

HÅPER PÅ ITALIA-TRIUMF: Frankrikes landslagssjef Raymond Domenech nekter å gi opp kvartfinaleplassen. Foto: AFP

Dersom Frankrike skal gå videre, må de slå Italia i neste kamp, samtidig som Romania taper for Nederland.

- Så lenge skjebnen fortsatt er i våre egne hender så kan vi gå videre. Vi må ikke gi opp. Vi må spille bra og vise hva vi kan mot Italia, sier Frankrikes trener Raymond Domenech.

Wenger tviler

Arsenals franske manager Arsène Wenger er ikke like optimistisk og frykter nå for fortsatt EM-deltakelse.

Les også:Tror Øvrebø dømmer mer i EM

- Jeg hadde hele tiden en følelse av at vi kunne score, men det kan du si om Nederland også. Nå har de scoret sju mål på to kamper og er en seriøs gullkandidat, sier Wenger til fransk fjernsyn, ifølge NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder