MISBRUKTE STOR SJANSE: Innbytter Roman Kienast hang med hodet da dommeren blåste av kampen som endte med Kroatia-seier. Foto: AP

HamKam-Kienast nestenhelt på overtid

... men Kroatia hanglet til seier

(Østerrike - Kroatia 0-1) Roman Kienast var fryktelig nær ved å bli helt for Østerrike. Men Kroatia kunne juble til slutt.

Vidar Enerstvedt
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG Nett LIVE:Fyldig referat fra kampen

- Vi er glade for seieren. Åpningskampene er vanskelige og vi pleier ikke å vinne dem. Jeg er ikke helt fornøyd med andreomgangen, men synes vi spilte briljant de første 35 minuttene, sier Kroatias trener Slaven Bilic etter kampen.

Straffet for takling

Mindre enn fem minutter var spilt da Luka Modric fintet ut keeper og ga favoritten ledelsen på straffespark. Da hadde René Aufhausers på klønete vis lagt Ivica Olic i bakken.

Kroatia var klart best i innledningen, men vertsnasjonen Østerrike tok mer og mer over i Wien. Kroatia la seg lavt på banen og gjorde det vanskelig for Østerrike å skape sjanser. Men de skapte noen, uten å få uttelling.

Saken fortsetter under bildet

MATCHVINNER: Luka Modric scoret kampens eneste mål i Wien. Foto: AP

VG Debatt:

Den kanskje aller største muligheten fikk HamKam-spilleren Roman Kienast nesten tre minutter på overtid - men headingen hans fra seks-sju meter gikk til side for mål.

Østerrikeren kunne med andre ha blitt stor helt, samme dag som hans lagkamerater i Norge ble slått ut av cupen av Valdres.

- I annen omgang beviste vi at østerriksk fotball er blitt bedre. Med den lidenskap og innsats mine spillere viste hadde vi fortjent ett poeng, sier landslagssjef Josef Hickersberger.

Samleside:VG Nett følger fotball-EM

MED GRUNN TIL Å FEIRE: Kroatia åpnet EM med seier mot vertsnasjonen Østerrike. Fansen er fornøyd. Foto: EPA

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder