STJERNE: Playmaker Andrei Arshavin er klar for morgendagens kamp mot Sverige. - Vi er forberedt på ham, sa Sverige-sjefen i dag. Foto: AP

Denne mannen skal Sverige stoppe

ZÜRICH (VG Nett) Sverige har lagt en plan for hvordan de skal stoppe Russlands stjerneplaymaker Andrei Arshavin i morgen.

Artikkelen er over 11 år gammel

Andrey Arshavin

VGTV i Østerrike:Skadeplaget Zlatan sto over Sverige-trening

Arshavin har ikke spilt et eneste minutt i EM fordi han ble suspendert etter å ha sparket en motspiller i kvalifiseringskampen mot Andorra. Nå er han tilbake, og det er ikke uten grunn at Sverige har sett nøyere på hvordan han skal temmes.

Les også:- Vi ser helst at Zlatan ikke spiller mer

I kvalifiseringen til mesterskapet sto Zenit-spilleren for tre mål og fire målgivende pasninger på 12 kamper.

Les også:Senket Sverige på overtid

- Vi har sett hva han har gjort på båe klubb- og landslag, og vet hvilken rolle han har i laget. Vi er forberedt på ham, sa Sverige-sjef Lars Lagerbäck selvsikkert da han møtte pressen i Innsbruck i dag.

Skal stenge

For det har ikke gått noe dårligere for klubblaget Zenit St. Petersburg. I 2007 tok laget hjem pokalen, og Arshavin sto selv for ti mål og elleve målgivende pasninger.

Les også:Zlatan: - Vet ikke om jeg blir klar til Russland

I år toppet det seg med UEFA-cuptittel etter at Glasgow Rangers ble slått i finalen.

FORBEREDT: Lars Lagerbäck og Sverige skal være godt forberedt foran morgendagens skjebnekamp mot Russland og Andrei Arshavin. Foto: AFP

På de 25 kampene i europacupen noterte Ashavin seg for elleve av målene.

- Hva forventer du deg av Arshavin i morgen, Lagerbäck?

- Hva vi forventer oss betyr egentlig ingenting. Erstatteren hans med nummer syv på drakten (Dmitri Torbinski) har gjort det bra, synes jeg. Våre spillere vet om han, så må vi gjøre "business as usual", svarer landslagssjefen.

SPESIAL:Alt om fotball-EM

- Vi skal stenge for ham - og de øvrige spillerne som kommer til å prøve seg.

Vil angripe mer

Sverige må ta poeng mot Russland for å nå kvartfinalen. Russerne, med nederlandske Guus Hiddink i sjefsstolen, må på sin side ta alle tre poengene for å få møte landslagssjefens hjemland i neste runde.

- Sverige er favoritt, nærmest fastslo Hiddink på dagens pressekonferanse.

- Fifty-fifty, kontrer Lagerbäck og utdyper:

- Det er to gode lag som spiller på ulike måter. Jeg har vanskelig for å se at vi skal være noen større favoritt enn dem.

Fredrik Ljungberg håper Sverige kan angripe mer enn i de to foregående kampene.

- Vi må forsøke å få spillet til å gå på våre vilkår, og angripe mer enn vi har gjort til nå, sier han.

- IKKE FAVORITTER: Fredrik Ljungberg, her i duell med Spanias Sergio Ramos, tror ikke Sverige har favorittstempelet mot Russland. West Ham-spilleren håper på et mer offensivt svensk lag i morgen. Foto: AFP

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder