Øvrebø: - Jeg kan ha gjort feil

(VG Nett) Dommer Tom Henning Øvrebø forklarer hvorfor Edwin Eziyodawes «scoring» mot Rosenborg ikke ble godkjent - men åpner for at han kan ha dømt feil.

Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Den erfarne FIFA-dommeren forteller til VG Nett at han ikke har sett situasjonen som skjedde i det 71. minutt av gårsdagens storkamp mellom Lillestrøm og Rosenborg på Åråsen. Hjemmefansen jublet hemningsløst for det de trodde var 2-0, men Øvrebø blåste frispark til Rosenborg.

- Fra mitt ståsted så det ut til at Lillestrøm-spilleren rygger bakover og gjør seg større for å hindre keeperen arbeidsområdet og bevegelsesmulighet. Da skal det blåses, sier Øvrebø.

Var det frispark? Se situasjonen - døm selv

Han sier han har fått med seg at avgjørelsen har skapt mye diskusjon, og sier han vil se kampen i reprise i løpet av uka.

- Men jeg åpner for at jeg kan ha dømt feil. Det var en øyeblikksvurdering jeg måtte gjøre der og da. Så får tv-bildene vise om jeg har feil.

FÅR REFS: Dommer Tom Henning Øvrebø var ingen populær mann i Lillestrøm i går. Foto: Scanpix

VG Nett-leser:- Kanskje var det tøft idømt, men jag har da sett langt verre ting enn denne situasjonen i forhold til det vi kaller "feil dømming".Diskuter situasjonen her!

Etter gårsdagens kamp, som endte med 2-1-seier for gjestende Rosenborg, tordnet flere aktører i LSK mot dommer Øvrebø. Kaptein Frode Kippe sa han og laget følte seg snytt av dommeren.

- Vi har snakket sammen i garderoben, og ingen forstår hvorfor det ble blåst, sa han, og fikk støtte av sin trener Henning Berg:

- Jeg tror han skal se litt nøyere på de (tv-) bildene og se hvem som dytter hvem, sier Berg, og viser til at Rosenborg-keeper Rune Almenning Jarstein også var aktiv med armene i situasjonen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder