UTFORDRES: Backene Bjørn Dahl (t. v.) og Cato Guntveit får en ny utfordrer i islandske Birkir Mar Sævarsson. Foto: Scanpix
UTFORDRES: Backene Bjørn Dahl (t. v.) og Cato Guntveit får en ny utfordrer i islandske Birkir Mar Sævarsson. Foto: Scanpix

Bryne-vrakgods skal utfordre i Brann

FOTBALL

Den islandske høyrebacken Birkir Mar Sævarsson er nær en overgang til Brann. Før sesongen ble han vraket av Bryne etter prøvespill.

Publisert: Oppdatert: 03.07.08 22:34

23-åringen kommer fra Valur for 1,3 millioner kroner.

Spilleren må bli enig med bergensklubben om sin personlige kontrakt, samt komme seg helskinnet gjennom legesjekken før overgangen er fullført.

- Han skal spille tre kamper til for Valur før han kommer til Bergen tidligst 10. juli for kontraktsforhandlinger og medisinsk test. Det regner vi med skal være en formalitet, og vi er enig om rammene for en kontrakt ut 2011, sier Branns sportssjef Roald Bruun-Hanssen til brann.no.

VG Nett-leser:- Håper denne islendingen er god, men jeg forventer ingenting av han.Diskuter overgangen her!

- Ikke god nok for Bryne

Sævarsson var før årets sesong på prøvespill i 1. divisjonsklubben Bryne, men ble ikke funnet verdig en kontrakt.

- Begge er helt ok spillere som sikkert hadde holdt nivået som kreves i 1. divisjon, men akkurat nå er vi på jakt etter spillere som har det lille ekstra. Det må være spillere som går rett inn og forsterker laget, sa Brynes sportssjef, Frode Olsen, til Aftenbladet.no den gang.

- Han vil vokse i Brann

Det bryr tydeligvis ikke Branns trener Mons Ivar Mjelde seg mye om. Ostringen legger ikke skjul på at han forventer seg store ting av nyervervelsen.

- Han får to uker sammen med laget på trening før han blir spilleberettiget. Han skal være så god at han går rett inn og utfordrer Bjørn (Dahl) og de andre, sier Mjelde.

Sævarsson står med sju landskamper for Island. Mjelde håper han kan ta nye steg i Brann.

- Han er en hurtig spiller som har ro med ballen. Det vi også har sett er at han har vokst med erfaringene og utfordringene på landslaget. Det tror vi han vil gjøre her og, sier han.

Her kan du lese mer om