... og styremedlem var med i Facebook-gruppa

GROV HETS: Her er et av bildene som er lastet opp på Facebook-gruppa. Foto: Faksimile Facebook

Bergdølmo netthetset av LSK-supportere

(VG Nett) Lillestrøms assistenttrener André Bergdølmo (37) bryr seg lite om den grove sjikanen mot ham fra LSK-supportere på nettet.

Artikkelen er over 11 år gammel


Gruppa på nettsamfunnet Facebook hadde fredag ettermiddag 202 medlemmer og billed- og språkbruken var veldig grov. Blant annet ble han sammenlignet med Hitler og et opplastet bilde var merket med «dø dø dø».

- Når du ser alderen på de som er medlemmer, så tar jeg det som det er. Mange av dem var knapt født i 1997, sier André Bergdølmo til VG Nett.

Bryr seg om Kanarifansen

Enkelte har fortsatt veldig vondt for å svelge det at Bergdølmo på kontroversielt vis forsvant fra Lillestrøm til Rosenborg i 1997. Siden den gang har han vært et hatobjekt for mange LSK-supportere. Da han ble ansatt som assistenttrener i Lillestrøm tok han og klubben derfor initiativ til et møte med Kanarifansen.

- Dette var et møte jeg absolutt ville ha. Jeg bryr meg om hva Kanarifansen mener og de kommer til å bety mye for meg fremover, poengterer Bergdølmo overfor VG Nett.

Leder Jan E. Jensen i Kanarifansen er temmelig sikker på at Henning Bergs assistenttrener unngår sjikane når sesongen starter. Allmøtet tidligere i november gjorde susen.

- Vi hadde vel et oppmøte på 99,9 prosent på møtet og vi legger det gamle bak oss, sier Jensen.

GLEDER SEG TIL Å KOMME I GANG: André Bergdølmo la opp som fotballspiller etter 2008-sesongen og gleder seg skikkelig til å ta fatt på jobben som assistenttrener i Lillestrøm. Foto: Magnar Kirknes

Styremedlem deltok i gruppa

Blant de drøyt 200 medlemmene i Facebook-gruppa var et styremedlem i Kanarifansen.

- Det synes jeg ikke noe om, og jeg kommer til å spørre ham om hvorfor han er med, sier Jan E. Jensen.

Da VG Nett tok kontakt med styremedlemmet logget han seg straks på og meldte seg ut av gruppa.

- Jeg meldte meg inn i gruppa da den kom opp i sommer og har ikke kjent til hva som har foregått der. Men nå har jeg meldt meg ut, sier han til VG Nett.

VG Nett har også vært i kontakt med mannen som opprettet gruppen. Han sier han har vært uvitende om hva som har dukket opp av innhold de siste månedene.

- Det var en reaksjon på at klubben totalt overså stemningen blant supporterne. Jeg har ikke vært inne og sett på siden på lenge, men tar selvfølgelig avstand fra ting som kan oppfattes som drapstrusler og lignende, sier han.

Mange hatlister

At supporterklubber legger spillere og trenere for «hat» er ikke noe nytt. Ordbruken blant supportere er drøyere enn i et styremøte i en språkforening, for å si det forsiktig.

Leder Jan E. Jensen i Kanarifansen svarer følgende på spørsmål om hvorfor supportere ikke glemmer gammelt «hat».

- Jeg vil påstå at fotballsupportere har kort hukommelse. Nå tror allerede flesteparten av oss at vi skal vinne ligaen neste år. Men det er alltid noen få som må dra opp gammelt slagg og spillere som skal legges for hat. Vi har svelget kameler tidligere. For eksempel sto Vidar Riseth ganske høyt på «hatlista» vår før han kom til klubben foran forrige sesong, sier Jensen.

Mer om

 1. Lillestrøm SK

Flere artikler

 1. Bergdølmo klar for erkerival - igjen

 2. Kanarifansen varsler stilleaksjon i skjebnekamp

 3. Bergdølmo blir Bergs assistenttrener

 4. Norske Anne protesterte mot nye Facebook-regler - nå gjør Facebook retrett

 5. Bergdølmo forsøkt degradert - ferdig i LSK

Fra andre aviser

 1. Bergdølmo gjør comeback

  Aftenposten
 2. Bergdølmo: - Jeg er fortsatt glad i RBK

  Aftenposten
 3. Bergdølmo: - Jeg er fortsatt glad i RBK

  Fædrelandsvennen
 4. Protestene startet med PSTs Facebook-side

  Aftenposten
 5. Foreldre finner barnevakt blant fremmede på Facebook

  Bergens Tidende
 6. Foreldre finner barnevakt blant fremmede på Facebook

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no