LAGKAMERATER OG RIVALER: De spanske stjernene Sergio Ramos og Gerard Piqué, her under en EM-kamp for Spania mot Tsjekkia i fjor, er rivaler i klubbhverdagen. Foto: Albert Gea Reuters

Spanske stjerner i ordkrig: – Et komplott mot ham

Barcelona-stjernen Gerard Piqué (30) antyder at dommerne hjelper Real Madrid. Han får svar av landslagskollega Sergio Ramos (30).

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Real Madrid snudde søndag kveld 0-2 til 3-2-seier mot Villarreal, blant annet etter å ha scoret på et omdiskutert straffespark. Ballen spratt opp i armen til Villarreal-kaptein Bruno Soriano, og dommer Gil Manzano pekte på straffemerket. Cristiano Ronaldo scoret på straffen, som gjorde at det sto 2-2, og senere fullbyrdet Álvaro Morata comebacket med en heading.

Fått det med deg? Messi reddet Barcelona i søndagens storkamp

Like etter kampslutt var Barcelonas Piqué ute på Twitter og klaget over dømmingen. Han klippet ut fire avisartikler fra avisene AS og Marca:

• En som hevdet at hans eget offside-annullerte mål i 0-0-kampen mot Málaga burde vært godkjent (19. november 2016).

• En som hevdet at Sergio Ramos sin godkjente scoring i 2-1-seieren mot samme Málaga burde vært annullert (21. januar 2017).

Lest denne? Piqué gir seg på landslaget: – De har ødelagt gleden min

• En som hevdet at Barcelona ble snytt for straffespark i 1-1-kampen mot Villarreal (8. januar 2017).

• Og en som hevdet at det ikke burde vært straffespark til Real Madrid i søndagens 3-2-seier over samme Villarreal.

«Mot de samme lagene. Åtte poeng. Disse utklippene er fra Madrid-pressen, hvis det var tvil», skriver Piqué på Twitter.

– Ville blitt overrasket hvis det var Messi

Etter Real Madrids seier ble Real Madrid-kaptein Sergio Ramos, som på landslaget er stopperpartneren til Piqué, gjort oppmerksom på Twitter-stikket.

– Jeg ville blitt overrasket hvis det var Lionel Messi som skrev tweeten, svarte Ramos ifølge ESPN.

Les også: Messi slaktes etter ydmykelse

– Vi kjenner allerede til Piqués verden, der alt er et komplott mot ham, sa Ramos og fortsatte:

– Dommerne har en vanskelig jobb. Vi må prøve å gjøre dem mer komfortable. Noen ganger er dommeren med deg, andre ganger er han imot deg, men du må være forberedt på alt. Vi kommer ikke til å gå nærmere inn på dette, for det kommer ikke til å endre noe. Vi får tre poeng og fortsetter å være på førsteplass.

Les mer: Kylian (18) er Europas heteste stortalent: – Helt spesiell

Se høydepunktene fra Real Madrids ville snuoperasjon:

Real Madrid-trener Zinédine Zidane fikk også spørsmål om den omdiskuterte straffesituasjonen på pressekonferansen etter kampen.

– Jeg gjentar det jeg alltid har sagt. Dommerne tar ikke partiske avgjørelser hverken for eller imot oss. De prøver å dømme riktig, og noen ganger er det til vår fordel, andre ganger er det til vår ulempe. I dag dømte de både for og imot oss. Men dette er ikke et tema, for jeg mener at det beste laget vant kampen, sa Zidane ifølge AS.

Kranglet om kjegle-kommentar

Det er ikke første gang Piqué og Ramos krangler med hverandre i mediene. I desember 2015 reagerte Ramos sterkt etter at Piqué hadde sammenlignet daværende Real Madrid-back Álvaro Arbeloa med en kjegle.

– Han må respektere våre lagkamerater. Mangel på respekt skaper en dårlig atmosfære, sa Ramos den gangen.

Piqué, som de seneste årene har vært fotballverdenens fremste forkjemper i den katalanske frigjøringskampen, bestemte seg i høst for å legge opp landslagskarrieren etter Russland-VM i 2018 fordi han mener kritikerne «har drept gleden min».

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder