Hazard ordnet Chelsea-seier i storkampen

(Chelsea – Manchester City 2-1) Eden Hazard var den store forskjellen da Chelsea slo Manchester City og beholdt syvpoengsavstanden ned til tabelltoer Tottenham.

 • Trond Johannessen

Artikkelen er over tre år gammel

Den vesle belgieren var umulig å få tak på, særlig før pause. Han scoret begge målene i 2-1-seieren og hadde beina innom det meste andre Chelsea skapte av farlige sjanser.

Åtte serierunder gjenstår, det er 24 poeng igjen å hente, og Tottenham må trolig ta tett opp mot full pott for å kunne hente igjen ligalederen.

Tar Chelsea 18 poeng til, er Premier League-tittelen sikret, uansett hva Tottenham gjør.

Og nå er det etter alt å dømme bare Tottenham som er en trussel for Chelsea.

 • Dersom Chelsea tar 11 av 24 poeng, er det teoretisk umulig for Manchester City å vinne ligagull.
 • Dersom Chelsea tar ti av 24 poeng, er det teoretisk umulig for Liverpool å vinne ligagull.

Sett denne? – Kanskje jeg kan bli en ny James Bond

– Tottenham kan vinne alle sine gjenstående kamper, og det er fortsatt langt igjen for oss. Men dette var et stort steg. Det var ikke så lett å komme tilbake på denne måten (etter tapet for Crystal Palace sist). Nå må vi bare fortsette, sier Chelsea-manager Antontio Conte til Sky Sports.

Chelsea tok initiativet med en gang mot City, og starten ble perfekt da Eden Hazard fikset 1-0 fra drøyt ti, litt skrå meter etter ti minutter. Skuddet så ikke utagbart ut for keeper Willy Caballero, selv om ballen trolig sneiet hodet til City-stopper Vincent Kompany.

Manchester City snek seg mer og mer inn i kampen, men det måtte en kjempetabbe av Chelsea-keeper Thibaut Courtois til for at det skulle bli utligning. Med høyrebeinet sendte han ballen rett til Citys David Silva, rundt 20 meter fra mål. Han fikk fri vei, avsluttet fra litt skrått hold, Courtois reddet, men returen havnet midt foran mål og der var Sergio Agüero litt kjappere i oppfattelsen enn N'Golo Kanté.

1-1: Sergio Agüero (i midten) utligner for Manchester City, hans niende mål på de ni siste kampene. N'Golo Kanté er nærmeste Chelsea-spiller. Til høyre David Luiz og keeper Thibaut Courtois. Foto: REUTERS

Chelsea virket litt stresset og kampen kunne fort tatt en ny retning, men isteden kom en ny gavepakke, denne gangen fra Citys Fernandinho. Brassen var altfor ivrig da han hektet Pedro i en ganske ufarlig posisjon inne i 16-meteren. Caballero reddet straffen fra Hazard, men returen gikk igjen rett ut, og der var Hazard ganske kjølig da han satte ballen i det hjørnet City-keeperen kom fra.

Les også: Totalslaktes

I 2. omgang jaget et aggressivt Manchester City en utligning, og både Kompany og Fernandinho hadde gode muligheter tidlig. Men Chelsea hentet seg inn og hadde stort sett full kontroll bakover på banen, særlig etter at Nemanja Matic kom inn for å ta bort rom for Kevin De Bruyne.

På overtid fikk imidlertid både Sergio Agüero og John Stones store muligheter til å ordne 2-2-målet, men Chelsea slapp unna.

– En stor seier. Jeg vet ikke om det var så vakkert, men det var en veldig viktig seier for oss, sier Eden Hazard i et intervju med Sky Sports.

City-manager Pep Guardiola sto igjen og snakket om at han var fornøyd med spillerne sine, selv om resultatet var skuffende:

– Det er en ære for meg å ha disse spillerne. Jeg er mer fornøyd enn etter kampen mot Arsenal (2-2). Jeg er en heldig mann som har slike spillere. Vi gjorde alt vi kunne og skapte sjanser, men vi har ikke være gode nok i begge «boksene», var hans oppsummering.

Men han er veldig langt unna seriegullet i sin første sesong i Premier League.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Les også

Mer om

 1. Premier League
 2. Chelsea FC
 3. Manchester City

Flere artikler

 1. Conte skrek forgjeves i overraskende Chelsea-tap: – Et under

 2. Kontroversiell avgjørelse da Liverpool sikret Champions League-playoff

 3. Conte: – Noen prøver å skape problemer for oss

 4. Klopp etter King-utligning: – Fikk meg nesten til å kaste opp

 5. Agüero senket Chelsea i Sarri-debuten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder