SKAPER DEBATT: Kjetil Rekdals Norge-kritikk som kommentator skaper debatt på Twitter. Foto: BJØRN S. DELEBEKK VG

Twitterstorm mot Eurosport-kommentator Kjetil Rekdal

Eurosports sidekommentator Kjetil Rekdals kritiske kommentering av Norge har skapt debatt på Twitter.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Lars Lagerbäcks debut som norsk landslagssjef var ikke mer enn 88 sekunder gammel før han fikk den verst tenkelige starten. Senere doblet Nord-Irland ledelsen til 2-0, og den første omgangen var alt annet enn den fotballfesten norske fans hadde ønsket seg til Lagerbäcks ilddåp som Norge-sjef.

VG LIVE: Kan Norge snu kampen? Følg andre omgang her!

Det fikk spente, norske tilhengere til å ytre sine meninger på den sosiale media-tjenesten Twitter.

Skaper debatt

Det var ikke bare Norge som fikk mye kritikk på Twitter, det fikk også Kjetil Rekdal, som figurerte som sidekommentator sammen med Kenneth Fredheim. Lagerbäcks debut var også Rekdals første landskamp fra kommentatorbua, etter at han tidligere har kommentert Manchester Uniteds Europa League-oppgjør mot Rostov.

– Hvor er lederen som reiser seg - den med det største norske hjertet?, spurte han etter at Norge gang på gang mistet ball og tapte dueller.

Ikke lenge etterpå fulgte han opp med følgende kommentar:

– Det nivået landslaget er på kommer vi ikke langt med, og la til at Norges prestasjon «står til stryk».

Sportssjef for Discovery og Eurosport Jan Erik Aalbu, sier til Aftenposten at det har kommet en del reaksjoner mot Rekdal søndag kveld.

– Det har jeg registrert, og det er ikke noe nytt at eksperter får både ris og ros, sier han.

I løpet av den første omgangen «trendet» Rekdal på Twitter, noe som betyr at han var ett av de ti mest populære temaene på Twitter i Norge. Det fikk tidligere CMore-ekspert Joacim Jonsson med seg:

Den tidligere Vålerenga-treneren som ble hentet som ekspert til denne sesongen, var veldig kritisk i sin kommentering, noe som fikk mange til å reagere. Her er et knippe rekasjoner fra Twitter:

https://twitter.com/FAFiltvedt/statuses/846086916542025728

Forsvarer Rekdal

Samtidig som mange var kritiske til Rekdals kommentering, var det mange som mente at Rekdal gjør det rette i å si det som det er.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder