FRUSTRERT: Andrine Hegerberg, her under sommerens EM-tap mot Belgia i Breda, er misfornøyd med behandlingen hun har fått på landslaget. Foto: Berit Roald Scanpix

Hegerberg føler seg urettferdig behandlet av landslagsledelsen

Samtidig som Ada Hegerberg (22) har tatt en pause fra landslaget, er søster Andrine Hegerberg (24) ute i kulden.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Jeg spilte jo en ganske viktig rolle frem til EM, og så er det plutselig ikke plass til meg i troppen lenger. Det har vært en rar periode, helt ærlig, sier Andrine Hegerberg til NRK.

Etter lillesøsterens landslagsnei gikk hun ut og understreket at hun ikke hadde takket nei til landslaget. VGs kommentator Trond Johannesen stilte spørsmål om Andrine Hegerberg hadde blitt ofret.

Les også: Deila raser mot kampoppsettet

I sommer hevdet landslagssjef Martin Sjögren at Andrine Hegerberg ble vraket fra landslaget av «sportslige årsaker».

Nå innrømmer Birmingham-spilleren at hun ikke forstår begrunnelsen fra landslagstreneren.

– Jeg sitter her med syv målgivende på de tre siste kampene, og før det hadde jeg fire målgivende i syv kamper, så jeg føler jeg har noe der å gjøre. Jeg føler meg rett og slett litt urettferdig behandlet, sier hun, etter også ha blitt utelatt til VM-kvalifiseringskampen mot Nederland denne uken.

– Har fått litt nok

Det kom som et sjokk da søsteren Ada Hegerberg valgte å si nei til videre spill på landslaget. Til VG fortalte 22-åringen at hun hadde vært inne i en sorgdepresjon, og tok samtidig et knallhardt oppgjør med ledelsen i Norges Fotballforbund.

Les også: Ada Hegerberg utdyper NFF-angrepet: – Det gikk helt skeis

Dagen etter lillesøsterens landslagsnei fikk Andrine Hegerberg beskjed om at hun ikke var blant de 19 spillerne i troppen i VM-kvalifiseringskampene mot Slovakia og Nord-Irland.

Gjenopplev Vidar Davidsens selvskrevne sang til Ada Hegerberg:

Nå forteller Andrine Hegerberg at også hun har slitt med å holde humøret oppe etter en sommer og høst som har vært tøff sportslig sett.

Lest denne? NFF-topp vil ha mindre krangling

Likevel ønsker ikke 24-åringen å spekulere i om søsterens valg har fått konsekvenser for henne selv.

Forstår ikke uro-kritikk

Norges Fotballforbund var tydelig skuffet over Ada Hegerbergs avgjørelse om å si nei til landslaget. Toppfotballsjef Nils Johan Semb hevdet at det frem til EM bare var positive tilbakemeldinger.

Les også: Landslagssjefen avviser at han skal bli strengere

Samtidig uttalte Martin Sjögren til NRK at det hadde vært interne utfordringer under EM. Den kritikken kjenner ikke storesøster Hegerberg seg igjen i. Hun sier at hun ikke opplevde noe uro.

Til tross for at hun er uenig i mye av det som har skjedd, er hun tydelig på at hun fremdeles ønsker å spille med flagget på brystet. Søsteren vil hun ikke svare for.

– Jeg er disponibel om de har lyst til å ha meg der. Men jeg vet ikke, så derfor ligger fokuset på meg selv og klubben nå.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder