SCORINGSMASKIN: Manchester United-trener José Mourinho og Zlatan Ibrahimovic jubler etter et mål av svensken mot Bournemouth i august i fjor. Foto: Hannah Mckay Reuters

Mourinho tror ikke Zlatan kan bli bedre

Manchester United-trener José Mourinho mener alderen taler mot superstjernen Zlatan Ibrahimovic (35): Han kan ikke bli bedre.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Zlatan Ibrahimovic har levert varene for Manchester United siden han kom til klubben fra Paris Saint-Germain i fjor sommer. 28 mål er det blitt tilsammen, 17 i Premier League. I dag (søndag) møte de Chelsea på Old Trafford.

Dermed blir det nok et gjensyn for ligalederen og gamletreneren. Da Chelsea hadde hjemmekamp i oktober, slo de United hele 4-0.

– En ydmyket mann, sa TV2-kommentator Øyvind Alsaker om Mourinho den gang.

Så du denne? Ibrahimovic tror han kan bli den nye James Bond.

– Det er vanskelig å bli bedre

Men Mourinho er klar på en ting når det gjelder den svenske superstjernen, han har ikke mer å gå på.

– Det er vanskelig å bli bedre. Alle vet at det etter en viss alder handler om stabilitet og bli værende på topp så lenge som mulig. Når du er 26-27 år kan du tenke på å utvikle deg og bli bedre, men når du blir 34 eller 35 handler det ikke om å forbedre seg. Da dreier det seg om sin fysiske form og mentale styrke for å holde seg på topp, sier Mourinho til Sky Sports skriver NTB.

Han legger til at den svenske 35-åringen skal være mer enn fornøyd med nivået han spiller på nå.

– Klarer Zlatan å holde dagens nivå også neste sesong, vil det være fantastisk for ham, sier Mourinho.

Nylig sammenlignet han seg selv med fiksjonsfiguren Benjamin Button. Med det viste svensken til at han føler seg bedre og yngre jo eldre han blir.

Den svenske superstjernen er nominert til årets spiller i Premier League, sammen med fem andre, av spillerne selv.

Ibrahimovic inngikk i fjor en ettårsavtale med Manchester United. I kontrakten er det en opsjon på ytterligere ett år, men det er fortsatt uklart om det blir en sesong til for svensken på Old Trafford.

Trenere i munnhuggeri

Mourinho og Chelsea-trener Antonio Conte har allerede havnet i munnhuggeri foran dagens storkamp.

– De har sin særegne måte å spille på, og de holder seg til det, og de gjør det veldig bra. Ikke alle lag forsvarer seg med elleve spillere, og de har forsvar med elleve spillere, sa Mourinho langfredag, skriver The Sun.

Conte svarte at hans prat vil foregå på banen.

– Mange trenere prøver å manipulere ideer og prøver å få dine tanker i de baner de ønsker. Men det er ikke viktig for meg. Det viktige er å fortsette og jobbe, og ha vår idé om fotball, sier Conte.

Kampen starter klokken 17.00.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder