VIDERE I CUPEN: Kjetil Rekdal og Vålerenga trengte mer enn 70 minutter før det ble scoring mot KFUM i tredje runde i cupen. Etter onsdagens Tippeliga-blodbad øyner han muligheten for cupsuksess. Foto: Lise Åserud NTB scanpix

Rekdal sier nei til Fellah

VIF-treneren om den gamle helten: – Vi har ikke plass

EKEBERG (VG) (KFUM – Vålerenga 0-2) Kjetil Rekdal (47) sier nei til å hente hjem den gamle Vålerenga-helten Mohammed Fellah (26).

Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Den lille teknikerens kontrakt med Esbjerg går ut i sommer, og Fellah skal ha gitt Vålerenga beskjed om at han kan tenke seg en retur til gamleklubben.

Les også: Blodig onsdag – fem Tippeliga-klubber sendt ut av cupen

Men etter å ha sendt KFUM ut av cupens tredje runde i et hovedstadsderby i miniatyr, sier Kjetil Rekdal at det i øyeblikket ikke er aktuelt å hente hjem Holmlia-gutten.

Fellah vil ikke forlenge med Esbjerg

VG Sportens podcast: Bør Liverpool kastes ut av Europa?

– Vi har Ghayas (Zahid), vi har Vajebah (Sakor), vi har Sander (Berge), vi har Daniel Fredheim Holm. Vi har ikke plass til ham. I hvert fall ikke nå, sier Rekdal til VG.

GOOD-FELLAH: Mohammed Fellah debuterte for Vålerenga som 17-åring i 2006. Her jubler han for 1-0-målet mot Aalesund i 2013. Foto: Cornelius Poppe NTB scanpix

– Og det handler ikke om at jeg har noe problem med Fellah. Det har jeg aldri hatt. Jeg liker Fellah veldig godt. At han har ønsket seg hjem har jeg visst lenge, men han må kunne ha en plass å spille. Du kan ikke ta hjem en spiller bare for å ta han hjem. Det kan jo skje ting, men per nå er det ikke plass, utdyper VIF-treneren.

Mohammed Fellah sier til VG at han ikke er fremmed for å komme «hjem» til Vålerenga.

– Ja, hvorfor ikke? Jeg holder alle muligheter åpne, sier midtbanespilleren som fyller 27 år 24. mai.

Han har lenge hatt en stor stjerne i danske Esbjerg, men etter at han ga beskjed om at han ikke ønsket å forlenge avtalen har han vært ute i kulden. På mandag fikk han imidlertid 45 minutter mot OB.

– Jeg var gjennom en operasjon i november, og har vært frisk siden januar, men jeg har ikke spilt så mye etter at jeg sa at jeg ikke kommer til å bli. Etter at vi fikk ny trener har det også skjært seg litt, sier Fellah.

Les også: Fellah sjokkert over å se bilder av egne overarmer

Var på vei til Rosenborg

Med lavt tyngdepunkt, herlig teknikk og en god venstrefot ble norsk-marokkaneren kjapt en helt blant Vålerenga-fansen etter at han debuterte som 17-åring i 2006. Men noen uheldige skadeopphold bremset utviklingen.

Husker du denne? Fellah tatt ut på landslaget

I august 2013 skrev han under for Esbjerg. Men i stedet for at han kommer «hjem» kan det nå ende med at han finner seg en ny klubb i Danmark.

– Jeg snakker med noen klubber her i Danmark. Så får jeg se om det er noe som er aktuelt. Vi får bare se hva som skjer.

– Savner du Oslo og Vålerenga?

– Jeg savner jo gutta, Klanen, kompiser og de tingene der. Jeg sier ikke nei til å flytte hjem, men jeg holder alle muligheter åpne, svarer Fellah, som foran 2015-sesongen i var svært nær en overgang til Rosenborg på en utlånsavtale.

– Jeg var på vei til Rosenborg. Men så fikk en lagkamerat her en korsbåndsskade, så da sa Esbjerg nei.

– Hvordan er formen nå da?

– Jeg føler meg fit, svarer Mohammed Fellah.

Les også: VIF videre i cupen etter to Brown-scoringer

Husker du denne? Fellah: – Beviser at jeg er blant de beste

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder