DEBUTERTE: Alex Tuanzebe fikk sin Manchester United-debut fra start mot Arsenal i helgen. Foto: Stefan Wermuth Reuters

Hyller Uniteds nye stjerneskudd: – Han kan være stolt

Her er torsdagens oddstips

Axel Tuanzebe (19) var den store overraskelsen i Manchester Uniteds startoppstilling mot Arsenal. Nå vanker det flere kamper for stortalentet.

Den engelske U-landslagsspilleren med kongolesisk opphav spilte hele kampen mot Arsenal i helgen, som var hans første i Premier League noensinne. Som høyreback fikk han i oppgave å fotfølge Alexis Sánchez gjennom kampen.

Nye tips hver dag – besøk vår oddstipsside Tipster her!

Etter Uniteds 2-0-tap ble Tuanzebe trukket frem som det eneste lyspunktet på en ellers dyster ettermiddag for Mourinhos menn.

– Jeg synes han gjorde en utrolig god jobb. Jeg tror Alexis kan navnet hans nå, for gutten spilte veldig bra, kommenterte United-manageren ifølge London Evening Standard etter kampen.

Les mer: Sjekk Zlatans spinnville United-bonus

Tidligere Manchester United-forsvarer Gary Neville, som i dag jobber som TV-ekspert, er også full av lovord om 19-åringen.

– Du tenker at Tuanzebe møtte Alexis Sánchez, en verdensklassespiller, på en vanskelig stadion å spille på. Men han var fantastisk fra det første til det 90. minutt. Han kan være stolt. Han var Uniteds store pluss, sier Neville ifølge Manchester Evening News.

Les også: Wenger utløser full maktkamp i Arsenal

STOPPET SÁNCHEZ: Alex Tuanzebe (med ryggen til) har fått mye ros for måten han fulgte Arsenal-stjernen Alexis Sánchez på i helgen. Foto: Adrian Dennis AFP

Trukket fra VM-tropp

Mourinho var så imponert av det han så av Tuanzebe mot Arsenal, at han ifølge Telegraph har sørget for å trekke spilleren ut av den engelske U20-VM-troppen fordi han trenger ham til flere kamper før sesongslutt.

Manchester United prioriterer Europa League, så Tuanzebe er høyaktuell for mer spill i de resterende Premier League-kampene mot Tottenham, Southampton og Crystal Palace.

– Alt er takket være mangeren, for han ga meg muligheten. Vi vant ikke, så det er en skuffelse, men personlig er jeg henrykt, sa Tuanzebe ifølge Independent etter sin Premier League-debut.

Fått det med deg? Sander Berge jaktes av Monaco

– Først ser du alle supporterne og tenker «herregud», men når kampen starter, så blir du så oppslukt av det at du bare konsentrerer deg om å gjøre jobben din. Manageren ga meg én oppgave: å følge Alexis. Og det virket som jeg gjorde det ganske bra, sa 19-åringen.

Det er først nå at Tuanzebe har blitt et kjent navn blant den jevne Premier League-entusiast, men allerede i november 2015 – 17 år gammel – ble han tatt ut i Louis van Gaals tropp til Premier League-kamp mot Crystal Palace.

Les også: Mener Joshua King kan koste 450 millioner i sommer

– Axel ble sittende på benken, men erfaringen av å reise med laget, trene og være en del av laget er en viktig del av læringskurven, forklarte den nederlandske manageren ifølge Mirror.

Saken fortsetter under bildet!

INNE I VARMEN: Alex Tuanzebe (nummer to f.h.) trener med Manchester Uniteds A-lag før torsdagens avgjørende Europa League-semifinale. Her sammen med Phil Jones (f.v.), Daley Blind, Chris Smalling og Marcus Rashford. Foto: Jason Cairnduff Reuters

Sjekk VGs dobbel

Tuanzebe spiller neppe fra start i Europa League-semifinalen mot Celta Vigo torsdag. Det er trolig Antonio Valencia som spiller høyreback når 1-0-ledelsen fra den første kampen skal forsvares.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

Mourinho sparte spillere som Valencia, Paul Pogba, Daley Blind, Marcus Rashford og Jesse Lingard i helgens 2-0-tap mot Arsenal, ettersom Europa League er klubbens soleklare prioritet.

Vi forventer å se et toppmotivert og godt forberedt Manchester United-lag, som ikke trenger mer enn uavgjort for å sikre finaleplassen, men som kommer til å få kontringsmuligheter nok til at vi tror de stikker av med seieren på Old Trafford.

Vi anbefaler å kombinere Manchester United-seier over Celta Vigo med Lyon-seier over Ajax i den andre semifinalen. Dobbelen gir en odds på 2,47. United-kampen vises på MAX. Spillestopp er klokken 21.00.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder