Psyché avgjorde på overtid mot Ranheim

TRONDHEIM (VG) (Ranheim-Kristiansund 1–2) Erik Tønne (28) så ut til å ha sørget for tre livsviktige Ranheim-poeng fra straffemerket. Så sørget Amahl Pellegrino (29) og Christophe Psyché (31) for jubel i bortesvingen.

  • Erik Eikebrokk

– Det er en fantastisk følelse. Spesielt etter å ha laget en straffespark, og så score det avgjørende målet. Det er magisk, sier Pscyhé til VG.

To minutter på overtid steg Psyché til værs på Christoffer Aasbaks frispark, og headet ballen ned i hjørnet bak Ranheim-keeper Even Barli.

– Det artige var at Christian (Michelsen, journ.anm.) sa at jeg ikke skulle bli med opp. Men jeg sa «nei, nei, jeg må være med opp», for jeg vil score mål, og vinne kampen.

Sjelden forsvarsmiss

På stillingen 0–0, tyve minutter ut i andre omgang, var innlånte Mushaga Bakenga på alerten da Psyché gjorde en sjelden forsvarsfeil. Kristiansund-stopperen forsøkte å dempe en lang pasning på brystet, men endte opp med å servere Bakenga, som stormet mot mål.

Den innlånte Ranheim-spissen ble felt av Psyché, og dommer Trygve Kjensli pekte på straffemerket. Erik Tønne banket inn ledermålet, og Ranheim gikk mot sin første hjemmeseier siden siden 26. mai (1–0 mot Strømsgodset).

– Det gikk fort. Jeg touchet ballen, men så kom Bakenga bak meg. Han var lur og fikk kroppen foran meg. Jeg syns ikke det var straffe, men nå bryr jeg meg ikke, for vi vant.

– Så du ikke Bakenga?

– Nei, jeg fulgte med på ballen. Jeg fikk en lang touch. Jeg tror ballen traff pulsmåleren. Vi liker den ikke, men vi får bot hvis vi ikke bruker den.

– Fotball er brutalt, på godt og vondt. Det er nedturer og oppturer hele veien. Stemninga i garderoben er magisk. Jeg føler med Ranheim, men dæven hvor deilig det var å dra i land denne trepoengeren, sier KBK-trener Christian Michelsen.

– Vi er for dårlige i kampavgjørende situasjoner, og da får vi som fortjent, sier Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

VG Live Ranheim-Kristiansund minutt for minutt

– Irriterende jevnt

Kristiansund åpnet best, og ledet tidlig 2–0 i sjanseprotokollen. Sakte, men sikkert jobbet Ranheim seg inn i kampen, og da dommer Trygve Kjensli blåste for pause, var det de blå som ledet 3–2 i sjanser.

På resultattavla stod det 0–0.

Tretten minutter før slutt maktet ikke hjemmelagets forsvar å rydde unna, og i angrepsbølge nummer to, fikk Flamur Kastrati muligheten til å skyte fra god posisjon.

– Står og vinker etter offside

Ranheim-keeper Even Barli var kjapt nede og reddet skuddet i lengste hjørne, men han slapp returen rett ut i feltet. Der var Pellegrino på pletten, og banket inn utligningsmålet foran hundrevis av bortesupportere som hadde tatt turen fra byen ved havet.

– Det er en veldig bra avslutning av Kastrati, som vrenger kroppen sin og skyter mot lengste. Det er en bra redning, og så er jeg der på returen. På overtid viser toppscoreren vår Chris at han er i fyr og flamme. Motstanderne må slutte å lage frispark og cornere fremover, sier Pellegrino, som står med to mål på to kamper etter overgangen fra Strømsgodset.

– På 1-1-målet står vi med en backfirer som står og vinker etter offside. Som sjuåring lærer man å spille til dommeren blåser. Derfra og ut er vi nærmest seieren, men de får det fordømte frisparket. Vi er det minst farlige laget på egne dødballer, og slipper inn for mange mål på dødball imot, sier Maalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder