Manchester United nær flause mot Kristiansund i Solskjærs familietreff

ULLEVAAL (VG) (Kristiansund – Manchester United 0–1) Ole Gunnar Solskjær (46) hadde med seg yngstesønnen Elijah (10) på trenerbenken da eldstesønnen Noah (19) debuterte for Kristiansund, som var sekunder unna et sjokkresultat mot storklubben.

– Det var kjempeartig, det, å komme ut på Ullevaal her nå. Det var kjekt, sier Noah Solskjær til VG.

– Hvordan var det å spille mot pappa?

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er jo litt spesielt når det er han som er trener. Bare det at det er Manchester United, å debutere mot dem, det er spesielt det også, sier 19-åringen, før han understreker at han ikke «var sånn kjempenervøs».

– Det var et stolt øyeblikk for oss begge, sier Solskjær - senior - på pressekonferansen etter kamp.

En minnerik kveld for Solskjær-familien ble ikke like minnerik for tilskuerne, for fotballunderholdningen sto ikke i stil med oppmøtet på utsolgte Ullevaal Stadion, der 24.596 tilskuere måtte vente i over halvannen time før kveldens eneste scoring fant sted.

Takket være et straffespark av Juan Mata, som han selv skaffet og ekspederte med kampens siste spark, står Manchester United fortsatt med full pott i sommerens oppkjøring.

– Nå gjelder det å ta med seg den gode flyten inn i sesongen, sier stjernespissen Marcus Rashford.

Utenom scoringen var det lite på banen som fikk publikum opp av setene. TV-kameraene vendte i stedet ofte tilbake til bilder av Solskjær og yngstesønnen Elijah, som debuterte som «assistent» på Manchester United-benken.

– Han bestemte (at han skulle være assistent)! Han kan sin fotball og hadde en god analyse etter kampen, spøkte Solskjær etter kamp.

Det var populært da Kristiansund-trener Christian Michelsen sendte 19 år gamle Noah Solskjær i oppvarming, og Kronprinsesse Mette-Marit høstet også jubel da hun dukket opp på Ullevaal-skjermene.

Det tok over en halvtime før man så de første tegnene til at det var en fotballkamp mellom en av verdens største klubber og en gjeng fra lille Kristiansund, men i de ti minuttene før pause våknet Marcus Rashford og de andre stjernene til liv.

les også

Solskjær om spekulasjonene: – Det er en kynisk verden

Hadde det ikke vært for en strålende Sean McDermott i KBK-målet, hadde de gått i garderoben med en komfortabel ledelse.

– Det var en god test mot en god motstander, oppsummerte Nemanja Matic etter kampen.

Solskjær fortsatte med det samme laget etter pause, men byttet ut alle elleve etter en times tid. Da fikk det norske publikumet endelig se Uniteds største stjerne, Paul Pogba, i aksjon – uten at franskmannen leverte noen nevneverdige høydepunkter i løpet av sitt halvtimes innhopp.

Kveldens største jubelbrøl fant sted da Noah Solskjær – med nummer 26 på ryggen – ble byttet inn for Kristiansund med fire minutter igjen å spille. 19-åringen fikk noen oppmuntrende ord fra faren på motstanderbenken før han entret Ullevaal-gresset til sine første minutter for klubbens førstelag.

16-åringen Max Williamsen kom også inn for nordmøringene, og markerte seg med en siste liten-takling på Pogba like før slutt.

Men i siste liten var også Matas kampavgjørende scoring, som sørget for jubel blant de mange oppmøtte Manchester United-supporterne.

PS! Også Solskjærs datter Karna fikk noe å juble for da hennes Clausenengen J17 vant 7–1 over Hållingen og sikret en plass i åttedelsfinalen av Norway Cup for sin klasse tirsdag ettermiddag.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder