Lagerbäck svarer Hegerberg-mamma: – En bagatell

LILLESTRØM (VG) Lars Lagerbäck måtte tåle kritikk fra Ada Hegerbergs mor Gerd Stolsmos i hennes bok «Fotballmamma», men det bryr han seg ikke nevneverdig om.

– Det spiller ingen stor rolle. Vi lever i et fritt land med ytringsfrihet, og om hun synes det, så får hun synes det, sier Lars Lagerbäck på pressekonferansen på Åråsen tirsdag.

Temaet skulle egentlig være den kommende kampen mot Spania, men han måtte tåle spørsmål om konflikten mellom Ada Hegerberg og Martin Ødegaard fra tidligere i år, der landslagssjefen skal ha godkjent Ødegaards Instagram-kritikk mot Hegerberg om å unødvendig forstyrre det norske landslaget før verdensmesterskapet.

Hegerbergs mor Gerd Stolsmo kaller det «absurd» i sin bok.

– Det var det som skjedde etterpå som for meg fremstår som mest absurd. Like etter Ødegaards utspill gikk herrelagets landslagssjef Lars Lagerbäck ut og ga ham hundre prosent støtte, skriver hun i boken.

– Det bekymrer meg ikke spesielt mye, og jeg bryr meg ikke spesielt mye. Folk får ytre og tenke det de vil. Jeg tenkte i dette tilfellet at det var Martin som syntes det var dårlig timing. Det var hans budskap. Og så ble det vinklet ut av proposjoner, sier landslagssjefen.

– Det er en bagatell for meg det jeg var involvert i, så det er ikke noe jeg tenker det er noen vits i å snakke om, sier han.

FOTBALLMAMMA: Gerd Stolsmo (t.h.) kaller Lagerbäcks Ødegaard-støtte «absurd» i sin bok om døtrene Ada (midten) og Andrine Hegerberg (t.v.). Foto: Berit Roald

Skrøt av Ødegaard

Martin Ødegaard ble også et tema av sportslige grunner under pressekonferansen.

– Alle spillere som har en X-faktor hjelper mot et lag som Spania. Martin har vist i Real Sociedad hvor god han er i et tøft miljø, både offensivt og defensivt. Han kan hjelpe oss med å holde på ballen lengre, sa Lagerbäck.

– Han har tatt noen enorme steg det siste året. Han har forbedret seg i spillet uten ball. Han har blitt mye større i spillet sitt, sier landslagssjefen.

Han hintet også til at han burde være aktuell for Real Madrid-spill innen kort tid.

– Jeg er ikke Real-trener, og kjenner ikke troppen skikkelig, men for meg er han en internasjonal spiller nå, sier han.

Ødegaard ble kåret til månedens spiller i La Liga for september:

Aldri tapt mot Spania hjemme

Svensken, som var med på å slå Spania med Sverige under deres storhetstid sent på 2000-tallet, tror det er fullt mulig å ta tre poeng.

– Skal vi slå Spania må vi være skjerpet i forsvarsspillet, men som jeg har sagt til laget: Ingenting er umulig. Jeg har faktisk aldri tapt hjemme mot Spania, sier Lagerbäck.

Han mener derimot at dagens Spania-lag er bedre enn det han møtte i 2008 (da Spania ble europamestere).

– Jeg tror ikke de har noen dårligere spillere enn før, og de har utviklet angrepsspillet sitt mye mer enn det da hadde på den tiden, sier han.

Norge møter Spania hjemme på Ullevaal klokken 20:45 på lørdag. Lagerbäcks lag trenger sårt poeng for å ta igjen Spania og Sverige i toppen av gruppe F.

X-FAKTORER: Lagerbäck trakk frem Joshua King og Martin Ødegaard som Norges X-faktorer mot Spania. Foto: Fredrik Hagen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder