Eliteserien er blitt «uavgjortserien»

VG tipper uavgjort i mandagens kamp mellom Brann og Bodø/Glimt. Det er ikke veldig originalt. De siste ni serierundene har 42,3 prosent av kampene i Eliteserien endt uten vinner.

Her er mandagens oddstips!

Det er et ekstremt høyt tall. Normalt sett under rundt 25 prosent - én av fire kamper - i den norske toppdivisjonen med uavgjort.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Her er noen tall:

* De første 17 serierundene i år var uavgjort-prosenten 25,7.

* De neste ni rundene - minus Brann-Bodø/Glimt i kveld - har det vært 42,3 prosent U.

* Totalt denne sesongen har 31,4 prosent av kampene endt uavgjort.

* Hvis det tallet holder seg sesongen ut, blir uavgjort-prosenten den høyeste siden 1981 - for 38 år siden. Den gang var det 35,6.

les også

Gauseth etter 0–0 igjen: – To veldig feige lag

Brann har spilt uavgjort de siste fire kampene, mens Bodø/Glimt har uavgjort fire av de fem siste seriematchene.

Sarpsborg er likevel uavgjort-laget fremfor noen. De har 13 foreløpig i 2019 - og kan dermed komme til å slå Bodø/Glimts rekord på 14 fra i fjor.

10 av 16 lag har tre eller flere uavgjort i løpet av de siste fem kampene. Tippemessig er det verdt å merke seg at Tromsø har null U på de seks siste.

Onsdag kan du vinne hele 70 millioner kroner i Vikinglotto! Lever kupongen din her!

– Mange lag er tydeligvis fornøyd med ett poeng om dagen, sier Eurosport-ekspert Bengt Eriksen.

– Det er mange som ikke vil risikere for å vinne. Kanskje har det med å nå den magiske 30 poengsgrensen som gjør at de er sikret fortsatt Eliteserie-spill.

les også

Klart for historisk nedrykksdrama – slik tipper ekspertene

– Hvorfor er det blitt slik?

– Det kan ha noe med angrepsevner å gjøre. At lagene ikke er gode nok til å innkassere seirer. Molde på sitt beste på vårparten viste blendende angrepsspill, Bodø/Glimt har vist det i mange, Vålerenga i to kamper - men ellers ...

– Men ellers kan det ha med at det er så jevnt. De serierundene som vi snakker om her, har lagene vært preget av å sikre ett poeng i stedet for å risikere mer for tre poeng - og eventuelt sitte igjen med null.

les også

Godset-treneren etter å ha rotet bort seier: - Stor tro på Eliteserien 2020

Det året som topper «uavgjort-tabellen», 1981, var forøvrig sesongen da Bengt Eriksens far, Leif Eriksen, førte Vålerenga til seriegull med 50 prosent uavgjort! De hadde ni seirer, 11 uavgjort og to tap på 22 ligakamper.

I fjor var uavgjort-prosenten den største siden 2010. Det endte på 26,2, men i år tyder altså alt på at det blir mye mer.

I den serierunden vi er inne i nå, har foreløpig fire av syv kamper endt uavgjort. Brann og Bodø/Glimt avgjør om uavgjort-prosenten blir 50 eller 62,5 prosent.

VGs tips : Uavgjort til 3,35 i odds.

Brann og Bodø/Glimt får æren av å avrunde Eliteserierunde nummer 26.

Og dette er et møte mellom to lag som har for vane å spille uavgjort for tiden. Brann har spilt uavgjort i fire strake kamper på rappen - og kun maktet målforskjellen 1-1 i den perioden. Bare én av åtte seneste seriekamper er vunnet. Borte mot Sarpsborg 08 sist ledet bergenserne til det gjenstod ett minutt (1-1). Her er midtbaneankeret Bismar Acosta suspendert.

Bodø/Glimt befinner seg på andreplass. Men etter 1-4-1-fasit på seks seneste seriekamper skiller det syv poeng opp til Molde før kveldens kamp. Bodøværingene kommer fra to målløse oppgjør - og det var det siste laget trengte sånn i innspurten. Må ideelt sett bare kutte ut sjansesløsingen og ha seier nå for å henge med i gullkampen.

Men vi foreslår uavgjort til 3,35 i odds, spillestopp er kl. 18.55 og MAX sender oppgjøret.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder