JUBELSCENER: Erling Braut Haaland og Emre Can var to av banens beste ta Dortmund overlistet PSG i den første av to åttendelsfinaler i Champions League. Pariserne slo imidlertid tilbake på fransk jord, der Can også fikk rødt kort etter en duell med den brasilianske superstjernen Neymar. Foto: LEON KUEGELER / X03731

Lagkompisens Haaland-vitnesbyrd: – Han er en granat

Emre Can (26) har spilt med superstjerner i Bayern München, Liverpool og Juventus. Han tror Erling Braut Haaland (19) kan bli å regne som en verdensklassespiller.

  • Fredrik Tombra

– Han er ekstremt moden for alderen. Han er en granat sportslig: Hurtig, robust og utstyrt med en god avslutning, forklarer den tyske landslagsspilleren til Sport Bild.

Can ankom i likhet med Haaland Dortmund i vinter. Og har i likhet med nordmannen fått mye ros for å ha gått sømløst inn i elleveren til Bundesliga-toeren. Midtbanestjernen som først blomstret etter å ha forlatt Tyskland til fordel for Liverpool, gir nordmannen meget gode skussmål.

– Han har det som skal til for å bli en verdensklassespiller. Derfor håper jeg at han holder seg frisk og blir værende i BVB en god stund, sier Can.

les også

Haaland scoret – og corona-feiret

Han blir spurt om nordmannens selvtillit og «coolness», den som har ført til at flere fremtredende journalister mente han opptrådde frekt i et intervju etter 4–0-seieren mot Schalke lørdag.

– Erling er frekk på en positiv måte, også utenfor banen.

– Han har alltid noe lurt å melde og er definitivt en selvbevisst type, men det er ingen arroganse, fastslår Can.

Borussia Dortmund ligger for øyeblikket fire poeng bak Bayern München på tabellen med åtte runder igjen å spille.

Lagene møtes tirsdag til det som regnes som en helt avgjørende duell i Bundesliga. Can er klokkeklar på at hans opphold i München mellom 2009 og 2013 ikke vil påvirke eventuell innsats i den kampen (han måtte stå over med skade lørdag).

– Jeg er ikke kommet for å bli nummer to bak Bayern.

Har du sett intervjuet som har skapt diskusjon rundt Haaland?

Mer om

  1. Bundesliga
  2. Erling Braut Haaland

Flere artikler

  1. Pekes på som nøkkelmann mot Bayern: – Hele Tyskland gleder seg

  2. Trippelsmell for Haaland: Skadet da Bayern festet grepet om ligagullet

  3. Avviser sjansespill med Haaland: – Ikke rovdrift

  4. Målmaskinene møtes i tittelkamp: – Kan avgjøre alt

  5. Spissduellen kan avgjøre gullkampen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder