Nytt Haaland-show i Dortmund - hyllet av over 81.000 tyskere

DORTMUND (VG) (Dortmund-Köln 5–1) Erling Braut Haaland (19) ble møtt av et brøl fra «den gule veggen» av Dortmund-supportere. Så ble nordmannen historisk ved å score sitt fjerde og femte mål på sine to første kamper i Bundesliga.

 • Joachim Baardsen
 • Nils Mangelrød
 • Yngve Gjerde

Supportere og pressefolk her i Tyskland reagerte med overraskelse da Braut Haalands navn var utelatt fra startelleveren til kveldskampen mot Köln, men etter 65 minutter entret den norske spissen gressmatten til stående ovasjoner fra hjemmepublikumet.

I det sensasjonelle hat trick-showet mot Augsburg sist lørdag, scoret Haaland etter 183 sekunder på banen. Fredag kveld brukte jærbuen bare 12 nye minutter før han smalt inn sitt første mål i Dortmund-trøyen på sin nye hjemmearena.

Det skjedde foran øyenene på over 81.000 høylytte tilskuere og ved tribunen til beryktede «Die gelbe Wand». Og etter 23 minutter på banen, like før slutt, rundet hjemmelagets nye superspiss Kölns keeper og skrudde inn sitt andre mål for kvelden fra nærmest død vinkel.

– Han kommer til å bli en av verdens beste spillere. Det kan du sitere meg på. Jeg er overbevist om det, sier DW-reporter Michael Da Silva til VG.

HISTORISK: Erling Braut Haaland er den eneste som har scoret fem mål på sine to første kamper i Bundesliga. Foto: FRIEDEMANN VOGEL / EPA

Nærmest ubegripelig

Selv etter å ha sett Haaland banke inn tre scoringer i debuten sist lørdag, reagerte folk nesten med vantro her på storslagne Signal Iduna Park etter nordmannens nye målshow. Lagkamerat Thorgan Hazard er blant de imponerte personene.

les også

Mener Haaland tilfører Dortmund noe unikt: – Tyskerne ble forbløffet

For det skal nesten ikke være mulig å hamre inn fem mål i tysk Bundesliga for en av Europas største klubber på under en times spill totalt - som en 19-åring fra lille Bryne. Med all respekt for både 19-åringer og Bryne.

Historien forteller også at ingen andre har scoret fem mål i løpet av sine to første Bundesliga-opptredener. Haaland har gjort det på bare 57 minutter.

Til Viasat forteller trener Lucien Favre at den norske 19-åringen kan få starte neste match.

– Han trente ikke på 21 dager i desember. På treningsleiren hadde han bare tre dager med fullt program. Det var alt. Han var med på trening hele uken før denne kampen. Men han må få tid, sier Favre.

HET I TYSKLAND: Haaland feirer sammen med Jadon Sancho. Foto: SASCHA STEINBACH / EPA

Pappa så sønnen herje igjen

Til stede her på hovedtribunen er også pappa Alfie Haaland og familievenn Ivar Eggja. Sammen med over 81.000 andre publikumere fikk de igjen se Braut Haaland vise seg frem på utrolig vis.

Tidligere Bundesliga-spiller Rune Bratseth er en av mange som er imponert.

– Han har en miks mellom det å være frekk og ydmyk samtidig. Haaland har hele tiden et øye for laget og medspillerne - men når han lukter blod, så er han der, sier Viasat-eksperten.

Nettkjenninger av Raphaël Guerreiro og Marco Reus før pause pluss et mål av Jadon Sancho like etter hvilen bidro til at Dortmund ledet 3–1 da Haaland kom inn. Dortmunds storseier betyr at laget nå bare er er fire poeng bak serieleder Leipzig - med en match mer spilt.

Mer om

 1. Erling Braut Haaland
 2. Borussia Dortmund
 3. Bundesliga

Flere artikler

 1. Haaland scoret hat trick i Dortmund-debuten – matchvinner på sensasjonelt vis

 2. Dortmund-stjernen Hummels til VG: – Håper fansen blir gærne

 3. Haaland skjermes fra pressen etter ny oppvisning

 4. Dortmund-sjefen hemmelighetsfull om Haaland

 5. Dortmund-sjefen om Haaland-showet: – Galskap

Fra andre aviser

 1. Slik beskriver Haaland drømmedebuten etter hat trick på 20 minutter: – Jeg har et kjekt liv

  Aftenposten
 2. Haalands debut var historisk. Det han gjorde etter kampen, applauderes.

  Aftenposten
 3. Haaland fortsetter å bøtte inn mål – herjet i hjemmedebuten

  Aftenposten
 4. Haalands debut var historisk. Det han gjorde etter kampen, applauderes.

  Fædrelandsvennen
 5. Haaland fortsetter å bøtte inn mål – herjet i hjemmedebuten

  Bergens Tidende
 6. Først fikk Haaland gjev pris. Så svarte han med ny scoring.

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder