Martin Ødegaard i kanonform: Mål og to assists

(Vitesse-Groningen 3–1, til sammen 4–3) Martin Ødegaard (20) brukte 67 sekunder på å score 1–0. Så supplerte han med to målgivende. Vitesse-treneren mener Ajax ikke er bra nok når nordmannen nå skal finne ut hvor han skal spille etter sommerferien.

Martin Ødegaard var den store stjernen da Vitesse tirsdag kveld vant 3–1 over Groningen og dermed er klar for finalen i det nederlandske sluttspillet der en plass i Europa League-kvalifisering er premien.

På sosiale medier får han masse ros etter en kamp der han hadde ni «nøkkelpasninger», flest driblinger og flest taklinger (!) ifølge WhoScored.com. Algemeen Dagblad skriver «Fenomenale Ødegaard» på sine nettsider.

Spillet han viser om dagen lover godt foran Norges EM-kvalifiseringskamper mot Romania og Færøyene om et par uker.

– Jeg spilte veldig dårlig i den første kampen mot Groningen, så jeg var tent på å slå tilbake i dag, sier Ødegaard til nederlandske Fox Sports.

– Med ett mål og to målgivende er jeg selvfølgelig glad.

Etter 67 sekunders spill ga Ødegaard de gul-sorte en perfekt åpning da han scoret alene med keeper - etter grusomt forsvarsspill av Groningen.

Så presterte han en genial pasning til sloveneren Tim Matavž, som såvidt unngikk offside, og kunne gjøre 2–0.

3–0 kom også på Ødegaard-assist. Cornere er blitt en av hans spesialiteter. Han la ballen perfekt til nevnte Matavž, som scoret sitt andre mål for kvelden.

les også

Ødegaard herjet i sesongavslutningen – klar for Europa-playoff

Ryktene går altså på at Martin Ødegaard er på vei til Nederlands storklubb Ajax etter som Real Madrid har tenkt å «rydde» litt i sommer.

Men Vitesse-trener Leonid Slutskij mener at nordmannen bør gå til en større klubb.

– En tøffere liga vil være bedre for hans utvikling, sier russeren til Algemeen Dagblad.

Og til lokalavisen de Gelderlander:

– Ajax vinner 80 prosent av kampene sine uten for mye innsats. Hva lærer Martin da, spør Slutskij retorisk.

– Ajax er en god klubb. Martin kan takle det nivået. Han kan etter hvert spille på de beste klubber i verden. Men nå må han utvikle seg. Han har spilt i Nederland i tre sesonger nå. Han trenger tøffere konkurranse.

Groningen satte til slutt et «frimerke» på Ødegaard.

– Han gikk bare rundt å sa at han skulle drepe meg. Det var en tulling som ikke spilte noe spill. Han ville bare drepe meg, sier Martin Ødegaard til TV 2.

– Jeg bare lo. Når du ligger under 3-0 og det er det eneste du prater om så er fokuset ditt litt feil, fortsetter han.

Slutskij har gitt Ødegaard masse tillit. Han spiller sentralt og tar alle dødballer som Vitesse blir tildelt i nærheten av motstandernes mål. Det er også tydelig at medspillerne vet å sette pris på Ødegaards ferdigheter.

Groningen reduserte til 3–1 etter 80 minutter, men kom aldri nærmere, og Vitesse er klar for playoff-finalen mot Utrecht. Ødegaard kastet seg ned på gressmatten og jublet hemningløst da dommeren blåste av kampen.

les også

Martin Ødegaard månedens spiller i Nederland – nye Ajax-rykter

– Nordmannen er uten tvil banens beste, fastslo den engelsktalende kommentatoren på Viasport1.

Martin Ødegaard har blitt valgt til Vitesses beste spiller i Eredivisie denne sesongen. Han hadde ni mål og 12 assists i ligaen. Ødegaard var den eneste spilleren som ikke var fra Ajax eller PSV på årets lag i den offisielle kåringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder