PÅ SAMME LAG: Ohi Omoijuanfo i kamp mot Molde-kaptein Ruben Gabrielsen på Aker stadion i fjor. Nå blir duoen lagkamerater. Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Bekreftet: Ohi Omoijuanfo fra Stabæk til Molde

Ohi Omoijuanfo (25) bytter blåfarge på arbeidsantrekket bare halvannen uke før seriestart. Torsdag ble han klar for Molde.

Det bekrefter Molde på sine hjemmesider. 25-åringen fra Holmlia i Oslo er den femte spilleren klubben har hentet fra en eliteseriekonkurrent siden sesongslutt i fjor.

– Vi er utrolig godt fornøyd med at Ohi er klar. Dette er en gutt som kommer til å passe inn som hånd i hanske både på og utenfor banen her hos oss. Det er en spiller vi har ønsket hit lenge, og som vi er utrolige glade for at kommer til å bidra for Molde FK i 2019, sier Molde-trener Erling Moe.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Fra før er Eirik Ulland Andersen (kjøpt fra Strømsgodset), Martin Bjørnbak (kjøpt fra Bodø/Glimt), Kristoffer Haraldseid (kjøpt fra Haugesund) og Erling Knudtzon (gratisovergang fra Lillestrøm) hentet permanent til Aker stadion, pluss Fredrik Sjølstad fra Kongsvinger i Obosligaen.

Lokalavisen Romsdals Budstikke meldte tidligere torsdag morgen Omoijuanfo kom til Aker stadion i dag for medisinsk test og personlige forhandlinger, mens TV 2 skrev torsdag formiddag at Stabæk og Molde var enige om en overgangssum.

– Kan ikke si nei

Ifølge TV 2 er det snakk om en overgangsavtale på et sted mellom ni og opptil 12 millioner kroner.

– Spillere blir solgt og kjøpt hele tiden, og for en klubb som Stabæk, kan ikke vi si nei til en klubb som Molde når de kommer med et slikt bud, sier Stabæk-trener Henning Berg til Budstikka.

Allerede i januar ble det gjennom media kjent at Molde hadde signalisert interesse for bæringenes angriper, men såvidt VG har brakt i erfaring var de første budene fra Aker stadion på et nivå som gjorde at Stabæk så det som fullstendig uaktuelt.

På omtrent samme tid hadde Molde også forsøkt seg på unggutten Ola Brynhildsen, men heller ikke her var svarene fra Stabæk positive. Tidligere i vinter virket det som om at forhandlingsklimaet mellom klubbene var såpass dødt at det lå an til at Ohi forble Stabæk-spiller.

Men så har Molde åpenbart skrudd opp summene for å sikre seg spilleren som bare hadde Rosenborgs Nicklas Bendtner foran seg på toppscorerlisten i 2017, og flere av de 17 Ohi-fulltrefferne fra den sesongen kan du se her:

Omoijuanfo var ikke like skarp foran mål i 2018 (åtte seriemål), men spilte halve sesongen i en litt mer tilbaketrukket angrepsrolle. Da Henning Berg overtok jobben som Stabæk-trener midtveis, omplasserte han istedet Franck Boli fra venstrekanten og inn på spissplass. Det ga Boli toppscorertittelen (17 mål) og Stabæk fornyet kontrakt etter kvalifiseringsspill mot Aalesund.

Molde har allerede Leke James i stallen, men nigerianeren kom skadet til klubben i fjor. 2018 bød bare på fem kamper fra start i ligaen og fire innhopp. James har spilt noen treningskamper denne vinteren, men ikke vært på banen i de tre siste (Rosenborg, Lillestrøm og Ventspils).

Molde-direktør Øystein Neerland sa nylig at planen var å hente én ny spiss som supplement til Leke James og samtidig sende Thomas Amang på lån.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder