FÅR STØTTE: Caroline Graham Hansen (høyre) tok tidlig til orde for å spille to europamesterskap samme sommer. Nå får hun støtte fra NFF. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Graham Hansen ut mot UEFA: – Velger å prioritere herrene over oss

I kjølvannet fra avgjørelsen om å utsette herrenes EM-sluttspill denne sommeren, så det lenge ut til at også kvinnes EM ville bli flyttet for å unngå kollisjon. Det ønsker ikke Norges Fotballforbund (NFF) - eller Caroline Graham Hansen.

– UEFA har mange krevende avveininger å gjøre. Likevel mener jeg det er utrolig viktig at begge EM-sluttspillene går neste år. For NFF er det en selvfølge at kvinnefotballen er like viktig som herrefotballen. Tenk hvilken signaleffekt det vil gi om vi får til begge deler, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding.

Han og NFF formidler at de har sendt et brev til det europeiske fotballforbundet (UEFA) om å arrangere fotball-EM for både kvinner og menn sommeren 2021.

Etter at UEFA bestemte å flytte denne sommerens EM-sluttspill for herrer, sa den svenske fotballpresidenten - og 2. visepresident i UEFA - Karl-Erik Nilsson at også kvinnenes mesterskap burde flyttes et år frem i tid. Det var imidlertid alltid planlagt til 2021.

Det fikk blant andre landslagsprofilen Caroline Graham Hansen til å gi klar beskjed på Twitter:

Datoen for kvinnenes mesterskap er 7. juli til 1. august i England neste sommer. Dermed vil det kollidere med den nye planen for herrenes mesterskap, som skal gå fra 11. juni til 11. juli.

Overfor NRK utdyper Graham Hansen sitt synspunkt:

– Man føler jo at de velger å prioritere herrene over oss. Vi forstår jo veldig godt at de måtte flytte herrenes EM, men det er tre måneder i løpet av sommeren der det er mulig å spille EM. Og vi skal ikke spille samtidig, sier hun til NRK, og kommer med synspunkter som støtter NFFs brev.

I tillegg har FIFA annonsert at de skal gjennomføre et nytt og utvidet klubb-VM den sommeren, som vil føre til en heftig terminliste neste sommer.

TV 2s fotballekspert og tidligere landslagspiller Solveig Gulbrandsen er enig med Svendsen at mesterskapene bør spilles samme sommer.

– Det burde være mulig å få til begge mesterskapene samme sommer. Det er selvsagt mye organisering som må til, men hvis man setter datoene litt annerledes kunne det gått. Det ene mesterskapet kunne for eksempel blitt arrangert i juni/juli og det andre i august/september, foreslår hun.

Tidligere landslagsspiss Melissa Wiik mener også at mesterskapene kan spilles samme sommer, så lenge det blir litt mellomrom mellom mesterskapene, spesielt på grunn av den store oppmerksomheten VM for kvinner fikk forrige sommer.

– Det hadde vært morsomt å hatt begge mesterskapene samme år. Da er det selvsagt viktig at det blir litt rom i mellom mesterskapene, sånn at begge mesterskapene får oppmerksomhet. Særlig etter hvordan forrige VM var for kvinner, hvor det var stor interesse, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder