Gjelsten om Solskjær-ansettelsen: – Kjell Inge og jeg og Molde er veldig stolte

Molde-investor Bjørn Rune Gjelsten fastslår at det er en «stor dag for mange» etter at Ole Gunnar Solskjærs Manchester United-kontrakt er klar. Nordmannen har signert en 3-årskontrakt som manager for storklubben.

– Det er en stor dag for oss i Molde FK som har jobbet med Ole siden han kom til Molde som spiller fra Clausenengen. Dette er noe av det største som har skjedd i norsk fotball etter min vurdering, sier Bjørn Rune Gjelsten til VG.

– Det bør være en fantastisk motivasjon for mange at en nordmann fra Nordvestlandet skal lede en av verdens største klubber, om ikke den største og viktigste.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Gjelsten avslører at Solskjær har vært sterkt delaktig i spillerlogistikken i Molde helt frem til nå, og bekrefter at Erling Moe nå kommer til å bli Moldes permanente trener - etter å ha fungert som vikar for Solskjær til nå.

Selv befinner Gjelsten seg på ridestevne i Valencia, men har naturlig nok fulgt prosessen nøye. Han vil likevel ikke kommentere noe om hva Molde får i kompensasjon.

– Nei, det er så mange spekulasjoner som jeg ikke vil bidra til, sier Gjelsten, og vil ikke en gang kommentere om det er en avtale mellom Molde og Manchester United klar.

les også

Solskjær ansatt i United: Et snev av gambling

Det har kommet fram at nordmannen har blitt løst fra sin kontrakt med Molde, selv om han skrev under en ny avtale med klubben så sent som i desember i fjor. Molde-direktør Øystein Neerland bekreftet til VG torsdag at United kommer til å betale en kompensasjon til Molde FK. Lokalavisen Manchester Evening News skriver at de «teknisk sett ikke er forpliktet til det», men likevel ønsker å gjøre det av god vilje.

Bjørn Rune Gjelsten ønsker ikke å kommentere hva Molde får i kompensasjon.

les også

Ole Gunnar Solskjær i stort VG-intervju: – Føler meg mye mer hjemme enn jeg noen gang har gjort

Pluss content

Gjelsten fastslår at det har vært «en fantastisk reise» med Solskjær siden midt på 1990-tallet.

– Kjell Inge og jeg og ikke minst ledelsen i Molde FK og hele klubben og supporterne er veldig stolte av å føle at vi er en del av den reisen som Ole Gunnar har vært med på.

Bjørn Rune Gjelsten beskriver tiden som spiller i Molde og Manchester United.

– Så førte han «lille Molde» til vårt første seriegull, flere cupmesterskap og ikke minst noen veldig solide resultater i Europa.

– Jeg tror den ballasten som Ole har tatt med seg fra årene i Molde og ikke minst årene i United, både som trener og spiller, ballasten fra livets skole i Molde, er flott å ta med seg videre i livet. Prinsippene er de samme om det er en liten eller stor liga.

les også

Eksperter om Solskjær-ansettelsen: - Fullt fortjent

– Jeg føler at Ole Gunnar har de kvalitetene som skal til både faglig sportslig og ikke minst mellommenneskelig. Og det er ofte der de siste prosentene ligger i toppidrett.

Gjelsten er «trygg» på at Solskjær vil lykkes med å gjøre en god jobb i United.

– Det er et eventyr hva han har fått til på kort tid.

– Kan han komme tilbake til Molde en dag?

– Det håper vi alltid på! Men nå må vi først ønske ham lykke til og mange suksessrike år i United.

Molde-investoren beskriver at Solskjær har fulgt Molde «tett» hele tiden mens han har vært i Manchester.

les også

Molde-vikaren hemmelighetsfull om Solskjær-påstand

– Han bryr seg om Molde, og vi har hatt en god dialog med ham om spillerlogistikk i hele vår. Han og Erling (Moe) har samarbeidet veldig positivt.

Gjelsten forteller at sportslig ledelse i Molde FK skal vurdere raskt ansettelsen av en fast hovedtrener i klubben. Men ut fra hans beskrivelse av Erling Moe synes det ikke som det er noen tvil om hvor det ender:

– Erling har vært vært en fantastisk støttespiller sammen med både Ole og flere andre av de trenere vi har hatt. Han var sentral da Tor Ole (Skullerud) tok «the double» med oss og da vi vant vår gruppe i Europa League. Han har kvaliteten og forankringen som skal til.

Noen briter mener at Solskjær kan brukes til langt mer enn å være fotballmanager:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder