Liverpool-fansens mareritt: Da Gerrard skled. Nå kommer Chelsea til Anfield igjen.

Ingen Liverpool-tilhengere har glemt feilskjæret for fem år siden. Manchester City fikk servert gullet da Steven Gerrard skled. Nå kommer Chelsea igjen til Anfield i en heidundrende ligaavslutning med gull i potten.

Her er søndagens oddstips!

Mang en Liverpool-supporter kaldsvetter med tanke på Chelsea på Anfield. Det som skjedde for fem år siden, har ridd både klubben - og Steven Gerrard - som en mare siden.

– Jeg vet ikke om jeg tenker på det hver dag, men jeg tenker mye på det. Jeg tror ikke det noen gang kommer til å forsvinne, sa Gerrard til The Guardian før jul.

Liverpool-legenden fikk ballen på egen banehalvdel. Han skulle ta et steg, men skled slik at ballen havnet i beina på Chelseas Demba Ba. Spissen gjorde ingen feil alene med Liverpool-målvakten Simon Mignolet.

les også

West Ham-sjefen reagerer: – Vi hadde vunnet med VAR

Fansen trodde knapt det de så. Like etter runget sangen hans over Anfield - til støtte for sin mest populære spiller.

Onsdag kan du sikre deg hele 87 millioner kroner i Vikinglotto. Lever kupongen din her!

Det endte med at Manchester City vant gullet med to poengs forsprang til Liverpool, som altså ikke har vunnet ligaen siden 1990. Liverpool tapte selvfølgelig poeng i mange andre kamper også i 2013/14, men det er situasjonen med Gerrard som en Bambi som har blitt stående igjen.

Fem år senere er det et helt annet Liverpool. Bare Simon Mignolet er igjen fra de 11 som startet den gang.

Men Liverpool vet at de trolig bør vinne hjemme mot Chelsea om de skal holde gull-kursen. Og statistikken taler ikke for det:

Siden Kenny Dalglish’ Liverpool vant 4–1 hjemme i mai 2012, har Chelsea besøkt Anfield åtte ganger i alle turneringer. Chelsea har vunnet tre og spilt fem uavgjort.

les også

Pogbas straffedobbel reddet dyrebare poeng for Solskjær: – Vi hadde flaks

Og bare navnet Eden Hazard kan få Liverpool-fansen til å skvette i disse dager. Han scoret seiersmålet i ligacupkampen på Anfield i september og viser fryktinngytende form om dagen.

Chelsea-sjef Maurizio Sarri valgte å starte med Hazard på benken i Europa League-oppgjøret i Tsjekkia torsdag. Det samme gjaldt N'Golo Kante. Og Callum Hudson-Odoi var overhodet ikke med på turen. Men sistnevnte starter kanskje på Anfield?

– Jeg vet ikke. Han trengte å hvile. Men selvfølgelig er han i tankene for neste kamp, sa Sarri etter Europa League-triumfen.

En kontroversiell sak før kampen i Praha kan gi følger også for stemningen søndag:

En gruppe Chelsea-supportere sang en fornærmende sang om Mohamed Salah på video. Tre av dem ble nektet adgang til stadion i Praha til torsdagens Europa League-kamp. Både Chelsea og Liverpool tar sterkt avstand fra den rasistisk motiverte sangen.

Liverpool sendte ut en pressemelding der orden «diskriminerende», «farlig og forstyrrende» ble brukt.

Mohamed Salah spilte 13 kamper for Chelsea før han dro til Roma i 2016. Han er en praktiserende muslim. I videoen roper supporterne gjentatte ganger «bomberen Salah».

PS: Det er et vanvittig tittelrace der Liverpool maksimalt kan få 97 poeng og Manchester City 98.

les også

Liverpool-oppvisning i én omgang: - Vi må være fornøyd

VGs tips: Hjemmeseier

Liverpool har vist en super vilje og evne til å ikke gi seg. Enten de ligger under - som mot Southampton i forrige ligakamp der 0–1 ble til 3–1-seier. Eller de skaffer seg den seieren laget trenger helt på tampen - som hjemme mot Tottenham nylig (2–1).

Det er noe ligamester-aktig over slike opptredener. Liverpool vant 2–0 hjemme over Porto i Champions League tirsdag. Det betyr at laget har vunnet seks kamper på rad, og scoret minst to ganger i samtlige av disse triumfene.

Chelsea er også i flytsonen - London-klubben har vunnet fire strake oppgjør i alle turneringer. Og her forventer vi at stjerner som N’Golo Kanté og Eden Hazard er med fra start.

Spillforslaget er at Liverpool vinner HUB-spillet til 1,60 i odds. Et alternativ er at Eden Hazard scorer mål til 3,40 i odds. Spillefristen er kl. 17.25 og TV2 Sport Premium sender kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder