Bekmørk start på året for «spionen» Mourinho: – Jeg var frekk, men jeg var frekk mot en idiot

(Southampton – Tottenham 1–0) Som om det ikke var ille nok for Tottenham at de tapte mot Southampton: Et kvarter før full tid måtte Harry Kane ut med skade. José Mourinho havnet også i fokus etter at han «spionerte» på Southamptons taktikk.

I andre omgang ble José Mourinho vist det gule kortet etter å ha vært borte i Southamptons tekniske sone. Han ble spurt om den situasjonen etter kampen, og svarte da:

– Jeg fortjente det gule kortet. Jeg var frekk, men jeg var frekk mot en idiot.

Det var en dag hvor det meste gikk galt for Mourinho og Tottenham.

Harry Kane måtte ut med skade, og det er dårlig nytt for Tottenham, som ikke er i fantastisk form fra før av. Fire av tolv mulige poeng fra det hektiske juleprogrammet er fasit for portugiseren og hans mannskap.

Danny Ings sendte Southampton i føringen i 1. omgang etter å ha rundlurt Toby Alderweireld, og scoret med det sitt 13. mål i Premier League denne sesongen.

les også

Jahanbakhsh med drømmescoring – Brighton med Solskjær-håndsrekning

Harry Kane, en annen engelsk målmaskin, trodde han hadde scoret sitt 12. for sesongen, men i stedet ble det vinket for offside. I samme situasjon ble storscoreren skadet.

Kane tok seg til baksiden av låret og ble umiddelbart tatt av banen. Mye tyder på at det kan være en hamstring-strekk, noe som kan sette ham ut av spill i opptil fire uker.

TØFF DAG PÅ JOBBEN: José Mourinho hadde lite å smile for på årets første dag. Foto: IAN WALTON / X06613

Tanguy Ndombele ble også byttet ut med skade denne onsdagskvelden.

Sliter på bortebane

Det endte med Tottenham-tap, og dermed taper de enda mer terreng i jakten på en topp fire-plassering. De kunne med seier på St. Mary’s gått forbi Manchester United og vært tre poeng bak Chelsea, men nå blir de i stedet værende på 6. plass - seks poeng bak den lukrative 4.-plassen.

les også

Tidligere PL-dommer avslører hvorfor han fikk sparken

Southampton gikk offensivt til verks i egen storstue, og tok umiddelbart tak i kampen. Nathan Redmond var nære å gi Southampton ledelsen både én og to ganger, men også Tottenham hadde sine muligheter ved både Kane og Jan Vertonghen.

Lucas Moura var også fryktelig nære utligning helt på tampen.

Men det var bare Danny Ings som fant veien til mål.

– Det er deilig å score mål. Det er ikke bare en målsniks mål, det var litt mer enn det, og det er jeg veldig fornøyd med, sier han ifølge BBC etter kampen.

– Dette var en stor seier for oss. Å starte det nye året slik er fantastisk. Det har vært mye opp og ned denne sesongen, men jeg føler at vi er på gang nå.

FORMSPILLER: Danny Ings ble matchvinner mot Tottenham. Foto: PAUL CHILDS / X03809

«Soton» ble trolig også snytt for et straffespark da et innlegg åpenbart traff armen til Alderweireld. Situasjonen ble sjekket av VAR – som har vært gjenstand for mye kritikk denne sesongen – men det ble aldri noe straffespark, til stor frustrasjon fra Southamptons spillere og supportere.

les også

Analyse: Derfor sliter United mot etablerte forsvar

Pluss content

Tottenham er det første Premier League-laget som har tatt turen til St. Mary’s uten å score denne sesongen, og Spurs er også bare ett av to lag som ikke har maktet å holde nullen på bortebane denne sesongen.

Aston Villa er det andre laget som sliter med å skaffe smultringer når de er på reisefot.

Etter kampen sa Mourinho at han ikke har store planer på overgangsmarkedet nå som januarvinduet er åpent.

– Kom igjen, vi trenger tid. Vi må fokusere på det vi har, ikke det vi ikke har. Vi skal ikke prøve å være konger på overgangsmarkedet. Vi skal jobbe.

Vardy-løse Leicester vant

Leicester, uten Premier League-toppscorer Jamie Vardy, hadde full kontroll da de møtte Newcastle på årets første dag.

Scoringer fra Ayoze Perez, James Maddison og Hamza Choudhury sørget for at Leicester befester sin posisjon som tabelltoer i Englands øverste divisjon. De er nå ti poeng bak suverene Liverpool – som har to kamper mindre spilt – og har fire poeng ned til Manchester City som skal i aksjon klokken 18.30.

Den kampen kan du følge på VG Live her.

Klokken 16.00 ble også oppgjøret mellom Watford og Wolverhampton spilt. Den kampen endte med 2–1-seier til The Hornets, og her kan du lese om drømmescoringen som nektet Chelsea-seier tidligere i dag.

Sjekk i tillegg denne nyttårsraketten fra Maddison:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder