KBK-marerittet fortsetter for Brann

KRISTIANSUND (VG) (Kristiansund-Brann 1–0) Kristiansund-marerittet fortsetter for Brann som misbrukte muligheten til å melde seg på medaljekampen for alvor.

– Det er helt forjævlig. Vi kom hit for å ta med oss tre poeng og henge med i toppen, innleder Veton Berisha til VG etter kampslutt.

For med 1-0 tapet borte mot Kristiansund søndag kveld står Brann uten poeng borte mot Christian Michelsens menn i Eliteserie-sammenheng etter tre forsøk, samtidig som rødtrøyene skuslet bort muligheten til å nærme seg Odd og Bodø/Glimt som avga poeng.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tapet i det ufyselige været på Kristiansund Stadion førte Kristiansund á poeng med Brann, som med ni serierunder igjen å spille ligger på femteplass med 32 poeng, seks poeng bak Odd på tredjeplass.

– Det er mulig med medalje, men da må vi opp i prestasjonen. For hvis vi presterer slik vi gjorde i dag har vi ikke sjanse på medalje, sier en ærlig Berisha, før han fortsetter:

– Vi har et godt nok lag til å ta medalje, men vi presterer ikke som et medaljelag.

– Vil det være en mislykket sesong for dere når man allerede har røket ut av cupen og hvis man ikke får medalje?

– Ja, svarer den tidligere utenlandsproffen kontant.

TAPTE: Lars Arne Nilsen og Brann tapte 1–0 for Kritiansund søndag kveld. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Skuffet Nilsen

I fjor kjempet Lars Arne Nilsen og Brann lenge om seriegull, men i år har resultatene uteblitt.

– Vi må sakte, men sikkert prøve å bli gode. De siste fem årene har vi vært blant de fem beste. Vi er med i toppen, men selvfølgelig ikke fornøyd slik det har blitt i år, sier en skuffet Nilsen til VG.

Nilsen ramser opp en rekke utfordringer klubben har støtt på i år, deriblant skader og mange nye relasjoner, men er tydelig på at han har ansvar for prestasjonene som er levert.

– Selvfølgelig, men det tar litt tid. Det så bra ut i vinter, men så har vi hatt litt problemer. Jeg skulle gjerne sett at det gikk på skinner og hatt en forklaring på hvorfor vi ikke presterer godt nok, erkjenner han.

– Festfotball

I Kristiansund-leiren var det naturlig nok bedre stemning, og Christian Michelsen skryter voldsomt av disiplene sine, etter det som var Kristiansunds tredje strake seier i Eliteserien.

– Det var en fantastisk god gjennomføring. Vi spiller et fyrverkeri av en førsteomgang og burde punktert kampen. Da ville det virkelig blitt en festkveld, smiler en fornøyd Michelsen til VG.

For etter en stillingskrig de første ti minuttene satte nyervervelsen Amahl Pellegrino inn 1–0 etter et vakkert forarbeid av Sondre Sørli, og scoret samtidig inn sin tredje scoring på like mange kamper.

– Jeg lever av å score mål, så det gjør absolutt godt for selvtilitten å score mål og bli matchvinner. Det går virkelig min vei for tiden, avslutter Pellegrino.

Brann klarte aldri å true Sean McDermott i Kristiansund-buret, og dermed ble aldri tre poengene på Nordmøre og KBK-marerittet fortsetter for Brann.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder