Malmö-profilens skjeggstreme forvandling: Sjekk Bergets forandring: - Hadde en litt mer feminin stil

Moteekspert sammenlikner landslagsspilleren med Beckham

SOFIA (VG) Jo Inge Berget (24) slo gjennom i Tippeligaen med
hårbånd og vestkant-look. Nå vil han etablere seg på landslaget med et langt barskere uttrykk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Sofia i går kveld: Norges venstrekant løper opp og ned på siden med drakten utenfor shortsen, tilsynelatende uten leggbeskyttere og med et hode med mer skjegg enn hår. Og han kaster seg inn i duellene.

Norge slo Bulgaria: Forren matchvinner med «feil» fot

Lite minner om den litt spinkle, raske unggutten fra Lyn og Strømsgodset med en halv voksboks klint inn i det flagrende håret – alltid med karakteristisk hårbånd. Senere også med hestehale. Og uten særlig synlig skjegg.

– Jeg var en litt annen type i mine yngre dager. Det var litt lengre lokker og en litt mer feminin stil, kanskje. Så fant jeg ut at det gikk an å være litt barsk også, sier Berget til VG og smiler – før han drar seg forsiktig i skjegget i pressesonen utenfor nasjonalstadion i den bulgarske hovedstaden.

– Gjør det deg til en bedre spiller?

– Man får litt lyst til å gå i krigen, da.

VG-børsen: Berget fikk 5 mot Bulgaria

Sammenliknes med Beckham

24-åringen fra Gran på Hadeland fikk eliteseriedebuten allerede som førsteårs junior i Lyn i 2007. Deretter ble han solgt tilitalienske Udinese, uten noen gang å komme på banen for A-laget. Opphold i Strømsgodset, Molde, Cardiff og Celtic fulgte de kommende årene, stadig med nye sveiser og tiltagende skjegg, men forvandlingen var total da Berget «plutselig» nylig dukket opp med gjennomført vikinglook i svenske Malmö.

Parallelt har Berget utviklet spillet sitt til å bli langt mer fysisk.

– Ting har skjedd. Det er noen år siden jeg debuterte i Tippeligaen og jeg blir eldre, jeg også. Det er klart at jeg ikke var den som smalt mest til da jeg begynte å spille i Tippeligaen, men det har jeg fått inn i spillet mitt, og nå er det en viktig del av måten jeg spiller på, sier 24-åringen.

Bildespesial: Høgmo gikk bananas etter Bulgaria-seieren

MOTEIKON: David Beckham, her fra 2012. Foto: Jae C. Hong , Ap

Redaktør i motemagasinet Vixen, Ida Einarsdottir, roser Bergets nye stil.

– Jo Inge Berget er på mange måter en slags norsk versjon av David Beckham - fra langt hår og hårbånd til stort, viltvoksende skjegg. Skjegg står fortsatt sterkt i motebildet, og det med god grunn - det er både kult, maskulint og trendy, for ikke å snakke om supersexy. Fortsett slik, og du blir norsk fotballs trendsetter, sier moteeksperten til VG.

Har små leggbeskyttere

Etter Champions League-kvaliken på Celtic Park forrige måned var det to ting «alle» snakket om etterpå: Hans to scoringer – og vikingskjegget. På Vasil Levski stadion i går skilte han seg ut med banens minste leggskinn.

På VGs spørsmål om han i det hele tatt spilte med den påbudte beskyttelsen begynner Berget å flire lurt, før han bekrefter at «det er noen leggbeskyttere nedi der».

– Det er blitt en greie, egentlig. Jeg startet med dem oppe som vanlig i Allsvenskan, men så ble det litt trøtte legger, og da dro jeg de ned, og da funket det veldig fint. Etterpå har det bare blitt slik.

Sett denne? I denne fotballklubben får du bot for å la skjegget gro

– Overtro altså?

– Ja, det har blitt en liten greie. Og så får jeg vist frem de solbrune leggene mine.

– Du er ikke redd for skaderisikoen hvis det kommer en takling høyt oppe på leggen?

– Nei. Nå har jeg ikke beskyttelse der, men kommer taklingen, så kommer den uansett.

Begret versus Thorkildsen: Sjekk spydkasterens Viking-skjegg!

Malmö-spilleren omtaler det å få starte kampen og være med på en seier i sin første viktige landskamp som henholdsvis «kjempegøy» og «ekstra gøy».

– Jeg kan gjøre plassen til min, men jeg vet det er mange andre gode. Det har gått bra på Malmö i det siste, og nå må jeg bare fortsette å prestere der og her på landslaget.

Han mener det viktigste bidraget mot Bulgaria var alle meterne han tilbakela. Men selv om det ikke endte i noen sjanser denne gangen, var det en tydelig annerledes kantspiller Norge mønstret i går:

SKUESPILLER: Kristoffer Hivju. Foto: Krister Sørbø , VG

Der Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli og Per Ciljan Skjelbred, som har spilt mye kant på landslaget det siste året, dytter ball, viste Berget seg som mer direkte fra første minutt.

– Jeg er en spiss, og jeg vil gå på mål. Høgmo sa til meg at jeg skulle gjøre det jeg er vant til å gjøre, og selv om jeg ikke lykkes hver gang i dag er det viktig å fortsette – for ellers er jeg ikke meg selv. Og det må man være her også, sier Berget, som får følgende tips fra motekspertisen:

– Finn en god barberer. Hemmeligheten ligger nemlig i «groomingen». Når det er sagt er viltvoksende skjegg høyst aktuelt, se bare på Kristofer Hivju, sier Ida Einarsdottir og tenker på den norske skuespilleren fra Game of Thrones.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder