Tre Messi-frispark avgjorde nimålsfinale

Pedro på vei vekk - scoret i 115. minutt for andre i gang Supercupen

(Barcelona - Sevilla 5-4) Dårlig nytt for forsvarsspillere verden rundt: Lionel Messi (28) ser ikke ut til å ha blitt dårligere i sommer.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Allerede etter 16 minutter hadde Messi scoret på to frispark i Supercupen. Barcelona ledet etter hvert 4-1 før Sevilla på mesterlig vis kom tilbake og utliknet, men nok et Messi-frispark ble avgjørende i det 115. minutt.

Forsøket traff en Sevilla-hånd i feltet, dommeren reagerte ikke og Messi banket nedfallsfrukten mot hjørnet. Keeper Betos retur endte hos Pedro som ble den store helten da han måkte kula i nettaket.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt underveis her!

Barcelona-direktør Robert Fernández bekreftet før kampen at 27-åringen som har vært linket til Manchester United i hele sommer har bedt om å få reise. Oppgjøret i Tbilisi kan dermed ha vært Pedros siste for katalanerne. Han ble forøvrig også utrolig nok matchvinner i det 115. minutt i Supercupen mot Sjakhtar Donetsk i 2009.

– Trippelen er historie. Nå går vi for seks trofeer, sa manager Luis Enrique før kampen.

Nå er nummer én i boks. Allerede mandag kan «bøtte» nummer to være på plass på Camp Nou når Athletic Bilbao venter i kamp to av den spanske Supercupen.

Messi og Messi

Etter 16 minutter i den første obligatoriske kampen denne sesongen hadde Messi levert to skudd på mål i form av to frispark som begge endte i nettet på lekkert vis.

I den helspanske duellen i Supercupen, oppgjøret mellom vinneren av Champions League og Europa League, var Ever Banega den første argentineren som viste seg frem med et frispark fra 18 meter over muren og i hjørnet allerede etter tre minutter.

I GANG: Lionel Messi. Foto:Ivan Sekretarev,Ap

Messi kunne selvsagt ikke være noe dårligere enn landsmannen og kopierte prestasjonen i andre enden av banen kun fire minutter senere. Etter et drøyt kvarter fikk Barcelona frispark rundt 22 meter fra mål, og Messi tok oppstilling.

Det endte med skudd nummer to på mål for sesongen og scoring nummer to for Messi som for første gang i karrieren satte inn inn to direkte frispark i én og samme kamp.

28-åringen hadde ikke tidligere scoret i Georgia, men står nå med nettkjenning i hele 30 land for klubb- og landslag.

Mål i 30 land

Dani Alves reddet på streken like før pause og da Rafinha økte til 3-1 kun sekunder senere etter herlig forarbeid av Luis Suarez, virket kampen langt på vei avgjort.

Det gjorde den hvert fall syv minutter etter pause da Sergio serverte samme Suarez etter en grusom feilpasning, og den tidligere Liverpool-spilleren satte ballen mellom bena på keeper.

Men Sevilla kom tilbake mot overmakten på utrolig vis. Først reduserte José Antonio Reyes da han styrte inn et innlegg på bakre stolpe. 4-3-målet kom med 19 minutter igjen på matchuret i Tbilisi da Jeremy Mathieu på klønete vis rev ned en motspiller og Kevin Gamneiro banket det påfølgende straffesparket i hjørnet.

Ytterligere ti minutter senere kom 4-4-målet. Innbytter og nykommer Ciro Immobile slo inn til en annen fersking i Sevilla-trøya, ukraineren Jevhen Konopljanka, som ikke kunne unngå å bomme fra kort hold.

Frispark og frispark

Messi fikk sjansen til å sette inn et hat trick på frispark med to forsøk like før slutt, men forsøkene fra 26-27 meter suste henholdsvis like utenfor krysset og i muren.

115 minutter ut i kampen og nytt Messi-frispark. Ballen traff en Sevilla-hånd i feltet, men dommeren rakk ikke reagerer før argentineren feide returen mot hjørnet. Beto måtte gi retur og Manchester United-aktuelle Pedro plasserte kula i nettaket.

Man skulle kanskje ikke tro at en seier i Supercupen betydde særlig mye for meritterte stjerner, men Barcelona-leiren brøt ut i voldsomme jubelscener i etterkant av det som ble vinnermålet. Manager Luis Enrique maste voldsomt på at dommeren skulle blåse og stormet banen da fløyta endelig pep.

PS! Supercupen, duellen mellom Champions League-mesteren og Europa League-vinneren, skal i 2016 skal spilles på Lerkendal i Trondheim.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder