MÅLRIKT: Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og spillerne takket supportern etter 6-3 seieren mot Mjøndalen søndag. Etterpå kom han med et nytt stikk mot Molde. Foto:Berit Roald /NTB Scanpix,

Fagermo fyrer av Molde igjen: – Molde vil ikke ha trenere
som er opptatt av utvikling

MJØNDALEN (VG) (MJØNDALEN-ODD 3-6). Odd-trener Dag-Eilev Fagermo er sikker på at han ikke står
på ringelisten når Molde skal erstatte Tor Ole Skullerud.

  • Sigurd Skjefstad

Artikkelen er over fire år gammel

Med Skullerud på vei hjem til Østlandet er Molde på trenerjakt. Bob Bradley skal være et førstevalg, selv om Stabæk ønsker å skrive ny kontrakt med den suksessrike amerikaneren.

I Odd har Dag-Eilev Fagermo skapt resultater på små budsjetter med en offensiv spillestil som også ville kle romsdalingene. I 2014 ble han kåret til Årets trener av Trenerforeningen. Men Fagermo venter ikke på telefon fra Aker Stadion.

– Nei, de har ikke ringt. Og det kommer de ikke til å gjøre heller, sier Fagermo til VG på vei ut av Isachsen Stadion i Mjøndalen, der han nettopp har sett laget sitt score seks mål og ta tre poeng.

– Hvordan vet du det?

– De liker meg jo ikke. De vil ikke ha en trener som er opptatt av utvikling.

Krangel på krangel

Dermed fortsetter Fagermo med verbale stikk i retning av både Molde som klubb og dagens trener Tor Ole Skullerud. De to har vært i flere heftige krangler der Fagermo blant annet har uttalt at Skullerud har Norges enkleste trenerjobb fordi han kan kjøpe alle spillerne han har lyst på. Det hele toppet seg da Skullerud meldte seg ut av Trenerforeningen i protest mot at Fagermo ble Årets trener.

LYKKE TIL: Dag-Eilev Fagermo (t.h.) og Tor Ole Skullerud så ut til å ha en god tone, da de måtte håndhilse før tippeligakampen i april. Foto:Bjørn S. Delebekk / VG,

LES OGSÅ:Nå MÅ Fagermo og Skullerud hilse på hverandre.

Forholdet blir neppe bedre med uttalelser som det Fagermo leverer etter seieren mot Mjøndalen. Og det går ikke lenge før de treffes igjen. Allerede neste søndag venter et Fagermo/Skullerud Handshake for Peace når Odd og Molde møtes i Skien. En kamp Fagermo vurderer å spare sine beste spillere i fordi han anser den som mindre viktig enn det som skjer før og etter:

Nedprioriterer Molde

Torsdag venter returoppgjøret mot Elfsborg i kvalifiseringen til Europaligaen, der treneren tror på avansement selv om Odd må hente inn 2-1-tap fra første kamp i Sverige. Onsdagen etter er det kvartfinale borte mot Sarpsborg 08 i cupen.

– Det er ikke sikkert vi stiller med den antatt beste elleveren. Hvis jeg må velge mellom å slå Elfsborg eller Molde, velger jeg Elfsborg. Det vil være historisk for Odd. En semifinale i cupen ville også smakt veldig godt, sier Fagermo.

- Følelsesmessig berg-og-dal-bane

Mot Mjøndalen var også planen å spare noen av de sentrale spillerne dersom kampen ble avgjort tidlig. Med 3-0-ledelse før halvtimen var spilt, begynte han å forberede seg på effektuering. Men så reduserte Mjøndalen først én gang tre minutter før pause, og så enda en gang etter 57 minutter. Dermed ”game on” med enda et par store Mjøndalen-sjanser, før Olivier Occean og Bentley kontret inn 2-4.

Til slutt ble det 3-6 i en ellevill fotballkamp der Odd scoret på seks av åtte sjanser, Mjøndalen byttet to mann etter bare 35 minutter og næret nok en sensasjonelt comeback før de igjen rotet det til for seg selv.

– En følelsesmessig berg-og-dal-bane. Vi var svake på alle baklengsmålene, helt grusomme. En blanding av naivitet og dumhet. Det var fælt å se på, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen.

Mjøndalen vil handle

Med ti kamper uten seirer sier treneren rett ut at han tror de er avhengig av å få inn nye spillere om de skal berge plassen i Tippeligaen.

– I dag hadde vi 11 mann som spilte førstedivisjon i fjor. Det er ikke gitt at alle lærer raskt nok. Vi trenger mer fart og kreativitet på topp, og tror vi skal få inn noen, sier Hansen.

Hverken Tarje Nordstrand Jacobsen eller Øystein Neerland i Molde har besvart VGs henvendelser.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder