SPEIDER: Nå skal Lars Tjærnås (54) bli Brann-speider. Her fra hans tid i HamKam, tatt i 2008.
SPEIDER: Nå skal Lars Tjærnås (54) bli Brann-speider. Her fra hans tid i HamKam, tatt i 2008. Foto:Geir Olsen,VG

Tjærnås blir Branns nye speider

FOTBALL

Fotballkommentator, og tidligere trener-profil, Lars Tjærnås (54) blir Brann-speider ut 2015.

Publisert: Oppdatert: 28.02.15 18:49

Det er Bergens Tidende som først meldte om at den tidligere Vålerenga- og Wimbledon-treneren har fått jobb i et halvt år, fra 1. juli og ut året.

– Jeg ble veldig fristet av hvordan Brann tenker. De vet hvilke mennesker de skal se etter, sier Lars Tjærnås til VG om avgjørelsen.

54-åringen kan fortsette i jobben som kommentator frem til juli, men svarer ikke på om han kan gjør det mens han er speider.

– Dette er en klubb som har fascinert meg mye og jeg gleder meg til å begynne i en rolle jeg mener er uhyre viktig. Den største utfordringer blir å bygge gode rutiner som gjør at vi alltid er i forkant, mener han.

– En veldig gledelig sak

– Dette er en veldig gledelig sak for oss, å få inn en mann som har så mye fotballkunnskap og så store kvaliteter som menneske, sier fungerende sportssjef Rune Soltvedt ifølge BT.

Tjærnås ble valgt etter en flere måneder lang søkeprosess, skriver Bergens Tidende.

– Lars får dermed gjort en jobb for oss i sommerens overgangsvindu, men også inn mot vintervinduet etter, forteller Rune Soltvedt.

Selv om Tjærnås foreløpig kun har jobben ut året, håper den tidligere utviklingssjefen i Brann at de får stillingen på permanent basis.

– Såpass viktig er det for klubben, konkluderer Soltvedt.

Oppnevnelsen av en ny speider kommer etter omfattende omrokeringer i Brann-ledelsen.

Daglig leder Roald Bruun-Hansen og styreleder Rolf Barmen er blant de som har trukket seg og det er varslet flere endringer på det administrative nivået.

Etter nedrykket i høst, spiller Brann på nivå to i norsk fotball kommende sesong.

Her kan du lese mer om