Vil by på seg selv med åpne garderobedører - men Rosenborg sier nei

SLIK: Torgeir Bjarmann ønsker å gjenåpne garderoben for media for å by på bilder som dette. Her er den tidligere LSK-kapteinen med sønnen Jesper i 2003-sesongen. Sportsdirektør møter liten støtte hos Rosenborg. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

LSK-Bjarmann ønsker å vise frem det aller helligste

Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann (47) ønsker å åpne det aller helligste - garderoben - for media. Rosenborg har ingen planer om å gjøre det samme.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Det er snart ti år siden fotografene og journalistene ble kastet ut av Tippeliga-garderobene. Der vi tidligere fikk lov til å intervjue, fotografere og filme mens spillerne forberedte dusjen etter kamp, må pressen nå stå på rekke og rad bak sperringer i fellesområdet utenfor garderobene.

Les også: Bli med inn i Rosenborg-garderoben

Færre journalister på kampene

Nå tar en som har opplevd begge deler, tidligere LSK-kaptein og nåværende sportsdirektør Torgeir Bjarmann, til orde for å åpne garderobedørene - igjen.

- Mediebransjen har som fotballindustrien opplevd kutt de seneste årene. Det er færre journalister på arenaene og det er «tightere» deadline. Samtidig blir det veldig sterile omgivelser når alle står samlet ute i gangen. Det blir også mange kjedelige intervjuer der det blir vanskelig for journalistene å finne gode vinklinger. Jeg har ikke tatt det opp internt i LSK ennå, men mitt ønske er at vi åpner opp garderoben igjen, sier Bjarmann til VG.

Han mener det er på tide at norske klubber byr mer på seg selv for å nå enda bedre ut til publikum.

Husker du denne?Fantastisk «fiskefeiring» etter scoring

Artikkelen fortsetter under bildeserien

Vil by mer på seg selv

- Norsk fotball må bli spenstigere. Inne i garderoben kommer man litt mer under huden på spillere og trenere. Du får ferskere reaksjoner. Det vil gi flere gode «story'er» som igjen selger norsk fotball. I USA kan du intervjue de største stjernene i basketball og ishockey i klubbenes garderober. Da kan vi fint gjøre det i Norge også, påpeker den tidligere LSK-kapteinen.

– Du er ikke redd for at det også vil skape flere kontroversielle saker?

– Det må vi tåle. Jeg ser på det som helt ufarlig. Jeg hadde ikke problemer med at pressen fikk komme inn i garderoben - selv om pågangen var ganske stor de siste årene jeg spilte. Nå blir det gjentagende saker i alle kanaler, medier og plattformer. Alle hører på hva alle sier. For å få litt spennvidde må vi skru tiden tilbake.

- Hvordan tror du dagens spillere vil reagere på det?

– Noen vil like det, andre vil sikkert ikke være like begeistret. Men det fikser de. Vi er opptatt av å bygge profiler. Vi har mange unge spillere som har potensial til det, da må de få slippe til. Jeg ønsker at Lillestrøm gjør dette så fort som mulig, og håper at det kan være et innspill til resten av Fotball-Norge, svarer Bjarmann.

Les også: Bjarmann mener lønnsnivået må tilbake på 90-tallsnivå

Rosenborg vil ikke åpne garderoben

Lillestrøm-kaptein Frode Kippe (37) er positiv til sportsdirektørens forslag.

NAKNE SANNHET: LSKs Clayton Zane (t.h) gratulerte Magnus Powell med fire scoringer i 7-4-seieren over Strømsgodset på denne måten i 2001. Foto:Ola A. Thorset,VG

– Jeg synes det var kjempefint slik som det var i gamle dager. Det var mindre mas da vi kunne gjennomføre intervjuene i garderoben. Det er mulig de ikke setter pris på det i Molde, men jeg synes vi skal være folkelige, by på oss selv, sier midtstopperveteranen.

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ønsker imidlertid ikke å forandre dagens praksis der spillere og trenere blir intervjuet i et fellesområde utenfor garderobene.

– Jeg synes det fungerer bra slik vi har det. Vi prøver å være så åpne og folkelige som mulig, men et sted må vi kunne ha et privat område. I gamle dager sto folk inne i garderoben og tok bilder. Jeg husker selv jeg havnet på en dobbeltside i VG splitter naken. Jeg var ikke så happy med det. Mutter'n prøvde å kjøpe opp alle avisene den dagen, sier Ingebrigtsen lattermildt.

Les også:RBKs «Houdini» bedre enn Ingebrigtsen fryktet

Vil diskutere Bjarmanns forslag

Knut Kristvang i Fotball Media, selskapet som selger medierettighetene på vegne av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, synes Bjarmanns forslag er interessant.

– Jeg er nok enig med Torgeir i at mediebildet er litt annerledes nå enn for ti år siden. At vi skal åpne opp garderoben for pressen har ikke vært noe tema, men det er en interessant sak å diskutere. Om det eventuelt er noe som kan gjelde for noen klubber eller for alle. Samtidig må vi ivareta interessene til de som har kjøpt medierettighetene. Men jeg synes det er positivt at flere og flere klubber ønsker å by mer på seg selv enn for fem-seks år siden, sier Kristvang.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder