NYTT TAP: Lillestrøm har ikke vunnet i eliteserien siden 27. april. Det tærer på for Bjørn Helge Riise, som her sitter skuffet på banen etter 1-0-tapet for Hønefoss. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Bjørn Helge Riise: - Jeg savner poeng

Kaland-perle sendte Lillestrøm ned i sumpen

LSK-trener Haglund frykter ikke ny debatt om hans fremtid på Åråsen

HØNEFOSS (VG Nett) (Hønefoss-Lillestrøm 1 - 0) Det er snart gått en måned siden Lillestrøm vant en kamp i eliteserien. Det tærer på for Bjørn Helge Riise.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Det var supporteropprør utenfor Åråsen stadion etter at Lillestrøm rotet bort en tomålsledelse hjemme mot Sandnes Ulf 16. mai. Lillestrøm har vært inne i en tung periode med bare to poeng på sine fire siste seriekamper, samtidig som hele 13 baklengs har rent inn.

Bortelaget fikk stoppet den siste tendensen, men ikke nok til å sikre seg poeng:

Vaksinert

Lillestrøm lider nemlig av scoringsvegring.

- Vi må sette sjansene våre, sukker en oppgitt Bjørn Helge Riise etter bortetapet mot Hønefoss.

Fredrik Gulbrandsen fikk nemlig servert et «ferdigscoret» innlegg allerede etter seks og et halvt minutt. Mannen med Norges beste innleggsfot, Petter Vaagan Moen, slo en perfekt ball fra venstresiden, inne i feltet ventet 20-åringen, men Gulbrandsen, uten nettkjenning siden november i fjor, valgte å gå for kraft i stedet for å plassere headingen, med det resultat at ballen gikk over.

LSK-spissen skal dog ikke få skylden for manglende poenguttelling alene. Faktisk hadde Gulbrandsen to meget spektakulære «Rooney-avslutninger» med ryggen mot mål, som bidro til å dra opp underholdningen, om enn ikke antallet Lillestrøm-scoringer. Når kollegene Marius Høibråten og Anders Østli også misbrukte store sjanser, så må det som det må gå:

Poengbeholdningen blir skral.

- Jeg savner poeng. Stemningen i gruppen er bra, vi spiller bra og har som regel et spillemessig overtak, men vi setter ikke sjansene våre, og i tillegg slipper vi inn pissemål, sier Bjørn Helg Riise til VG.

Sist gang Lillestrøm tok full pott i en eliteseriekamp var hjemme mot Start den 27. april.

I stedet var det Hønefoss som stakk av med alle tre poengene mandag. Ringerikingene, som har hatt en fenomenal statistikk i andreomgangene sine denne sesongen, hadde yppet seg et par ganger før pausen, men viste seg som vanlig som mest effektiv etter hvilen.

Perle avgjorde

AVGJORDE: Mats André Kaland (nummer to fra høyre) avgjorde kampen for Hønefoss og feiret slik. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Mannen bak vinnermålet var selvfølgelig Riku Riski, en særdeles bevegelig finne som få eliteserieforsvarere vet hvordan de skal stoppe. Fem minutter inn i andreomgangen skar han ut av Lillestrøms sekstenmeter, men på radaren hadde han plukket opp Mats André Kaland, som fikk god tid til å sikte seg inn.

Ballen gikk i en elegant bue inn i det lengste krysset, nærmest utagbar for Lillestrøm-keeper Jacob Faye Lund, som ble kastet inn til ulvene like før kampstart da Kenneth Udjus måtte kaste inn håndkledet.

- Jeg visste at jeg hadde han bak meg der. Det er godt å få det vinnermålet, tidligere i sesongen ville dette ha vært en kamp vi hadde tapt eller maksimalt fått uavgjort i, sier Riku Riski til VG.

- Men jeg synes ikke det er ufortjent at vi vinner, vi hadde mange gode sjanser, påpeker trener Leif Gunnar Smerud.

- Finnes ingen penger

IKKE BEKYMRET FOR EGEN FREMTID: Lillestrøm-trener Magnus Haglund. Foto: NTB Scanpix

Hønefoss klatret dermed forbi Lillestrøm på tabellen, og romerikingene står dermed med begge bena i nedrykksstriden, uten at Magnus Haglund frykter en ny debatt om hans trenerposisjon.

- Etter ti års erfaring i skandinavisk toppfotball har jeg lært meg å leve med det, sier LSK-treneren til VG.

Tross sjansesløsingen kommer han ikke til å kreve noen ny spiss til sommeren.

- Det finnes ingen penger i Lillestrøm. Jeg er forberedt på å jobbe med de spillerne jeg har, og har tro på at de skal lykkes, sier Haglund til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder