SOLORAID: Alberto Moreno punkterte kampen mot Tottenham med et imponerende soloraid. Foto:Eddie Keogh,Reuters

Moreno stjal showet i Balotellis debut

Venstrebacken revansjerte marerittkamp med drømmescoring

Liverpool-Rodgers: - Vi viste eksepsjonelle kvaliteter

Spurs-Pochettino: - Veldig billig straffe ødela

(Tottenham - Liverpool 0-3) Mario Balotelli (24) kom godt fra sin Liverpool-debut, men det var en annen og mindre profilert nykommer som stjal showet i en kruttsterk borteseier på White Hart Lane.

  • Jørgen B. Hoff
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Alt som kan være bra ved spillet vårt var tilstede, sier en fornøyd Liverpool-manager Brendan Rodgers, ifølge BBC.

Alberto Moreno (22) hadde en blytung opplevelse i Premier League-debuten borte mot Manchester City, som endte med at han hinket av banen med et overtråkk, men mot Tottenham viste venstrebacken hvorfor Liverpool har investert mye tid, krefter og penger på å kjøpe ham fri fra Sevilla.

Timen var spilt i Nord-London da Moreno fikk vist frem hele pakka han har å tilby da han stjal ballen fra en uoppmerksom Andros Townsend 20 meter inn på egen halvdel og satte full fart fremover.

Riktignok var hjemmelagets forsvarsspill under enhver kritikk og press på ballfører fullstendig fraværende, men venstrebacken er ingen enkel mann å følge over distanse og hadde også nok igjen på tanken til å hamre ballen forbi Hugo Lloris helt inne ved lengste stolpe etter 60-70 meter med full spurt.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen

Best fra start

Samtidig knuste han det lille hjemmfansen måtte ha hatt av håp om et comeback mot et Livepool-lag som var best i det meste søndag ettermiddag.

SOLID DEBUT: Mario Balotelli viste både muskler og godt spill i de vel 60 minuttene han spilte mot Younes Kaboul og Tottenham. Foto:Eddie Keogh,Reuters

Riktignok var det ikke like knusende som da Spurs ble rundspilt og ydmyket i tilsvarende kamp forrige sesong. Men en 3-0 seirer på bortebane mot et lag som høstet de store superlativene for hvordan de fremsto mot QPR for en uke siden, vitner om kvalitet og klasse.

- Totalt sett viste vi eksepsjonelle kvaliteter. Vi scoret tre, men kunne også fått flere mål. Vi fullførte også kampen meget bra, og alt i alt var det tre gode poeng, sier Rodgers.

Gjestene satte tidlig standarden, og en aktiv Balotelli kom til kampens første store sjanse allerede et par minutter ut i Premier League-comebacket, men Hugo Lloris stoppet headingen.

Spurs' franske sisteskanse kunne imidlertid lite gjøre da forsvaret foran ham ble fullstendig overrumplet og overspilt av det engelske trekløveret Jordan Henderson, Daniel Sturridge og Raheem Sterling fem minutter senere.

Sistnevnte fikk æren av å avslutte mønsterangrepet, og dermed var bortelaget i en tidlig ledelse.

Gerrard-rekord

Tottenham hadde sine muligheter til å få en utligning før pause, men da Joe Allen falt mistenkelig lett i duell med Eric Dier like etter hvilen, og Liverpool fikk straffespark, ble veien tilbake for lang for hjemmelaget.

- En veldig billig straffe. Det var et nøkkeløyeblikk i kampen, sier Spurs-sjef Mauricio Pochettino, ifølge BBC.

For 43. gang i klubbkarrieren omsatte Steven Gerrard forsøket fra elleve meter i scoring. Dermed har han én straffescoring mer for Liverpool enn hva Jan Mølby stoppet på, noe som er ny rekord.

Etterpå var kapteinen mest opptatt av at laget hadde holdt nullen på en vrien bortebane.

- Utfordringen vår denne sesongen er å forsvare oss bedre som lag, og jeg er sikker på at manageren vil være storfornøyd med at vi holdt buret rent. Tottenham er et strålende lag, men vi gjorde det bra i dag, sier Gerrard, ifølge BBC.

God Villa-innledning

I Birmingham tok Aston Villa sin andre seier for sesongen da Hull ble slått 2-1.

Midlands-laget står dermed med sju poeng av ni mulige etter tre runder i den ferske Premier League-sesongen.

VG LIVE:Fyldig referat fra kampen

Gabriel Agbonlahor tok Villa i føringen etter 13 minutter før Andreas Weimann doblet ledelsen ni minutter før pause. Hull slet i første omgang, men kom bedre med i andre omgang. I det 74. minutt headet Nikica Jelavic inn 2-1 til bortelaget via Aly Cissokho.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2713594537844
5Tottenham Hotspur2711794436840
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder