NY KLUBB: Brede Hangeland har spilt sin siet kamp for Fulham. Men han spiller kanskje for en annen klubb i Premier League til høsten. Foto: Fredrik Solstad

Hangeland kan fortsette i Premier League

Agent Hauge: - Det har allerede kommet henvendelser

Brede Hangeland (32) kommer til å fortsette i Premier League tror hans agent Rune Hauge.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Dagen etter at landslagskapteinen ble kastet på dør i Fulham kom det forespørsler fra andre engelske klubber i øverste divisjon. Hvor Fulham ikke spiller - når sesongen starter i august - etter nedrykket i mai.

- Det har allerede kommet henvendelser, sier Rune Hauge til VG.

Visste om klausulen

Den rutinerte agenten forhandlet avtalen da Hangeland gikk fra FC København til London-klubben for 6,5 år siden da den nåværende engelske landslagssjefen Roy Hodgson var Fulham-manager. Han bekrefter at Hangeland var inneforstått med at han kunne bli sagt opp i tilfelle nedrykk. Og at han ikke har krav på økonomisk kompensasjon.

- Brede var klar over klausulen. Det er en opsjon i kontrakter som går begge veier. Spilleren kan si opp, og klubben kan si opp i tilfelle nedrykk. Det medfører ingen økonomiske konsekvenser. En felles beskyttelse, sier Rune Hauge.

100 millioner

Men den høye blonde midtstopperen fra Stavanger slipper finansielle bekymringer. Engelske eksperter på Premier League beregner at han har tjent rundt 100 millioner kroner under tiden på Craven Cottage. Hvor høydepunktet var finalen i Europa League i 2010 (tap for Atletico Madrid).

Hauge bekrefter at Hangeland opplevde oppsigelsen som brutal. At alt skjedde fort. I løpet av mindre enn 24 timer.

- Det var kort prosess til slutt. Brede har sagt sitt. Jeg skal ikke si mer om det, sier Hauge.

- Synes du det er dårlig gjort mot en spiller som har vært kaptein og spilt i samme klubb i 6.5 år?

- Det kan man si. Men det er gjort en vurdering fra klubbens side. Han hadde også en veldig god kontrakt, sier Hauge.

Flere norske

Han bekrefter at mange andre norske spillere i utlandet har levd og lever med likelydende avtale som Hangeland. At det med en kontraktfestet opsjon kan medføre oppsigelse fra begge parter.

Hauge synes Hangeland har fått urettferdig behandling av enkelte fotballeksperter. Det ligger nemlig en skadehistorie bak som Hageland, av lojalitet til Fulham, har gått tapende ut av påpeker Hauge.

- Brede har spilt med skade, en inneklemt sene, og da ser du dårlig ut. Da det ikke gikk lenger måtte han operere. Det var feil av Brede. Han tenkte først på klubben, og så seg selv. Men han er helt i orden igjen. Nå handler det om å komme seg i gang med en ny sesong, sier Hauge.

Sikker på PL-tilbud

- Tror du det blir i Premier League?

- Han kommer helt sikkert til å få tilbud fra Premier League, sier Hauge.

- Eksisterer det tilbud?

- Det eksisterer forespørsler, svarer Hauge

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder