DEPPET: Martin Skrtl og Liverpool tapte fortjent 1-0 mot Real Madrid uten å skape nevneverdig på Santiago Bernabeu. Foto:Andres Kudacki,Ap

Liverpool-lagoppstillingen slaktes: - Kom til krigen med ertepistol

¤¤ Sliter i ligaen - og i Champions League

¤¤ Nysigneringene slår ikke til

¤¤ ...og til helgen venter serieleder Chelsea

Trøbbel i Premier League. Trøbbel med nye spillere som ikke innfrir. Og trøbbel i Champions League. Nå er det Brendan Rodgers' laguttak mot Real Madrid som får unngjelde.

  • Kjetil R. Anda
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Liverpool framsto som sjanseløse mot Real Madrid tirsdag - bedre ble det ikke at Brendan Rodgers sendte utpå et B-preget mannskap.

- Det var en enorm klasseforskjell på lagene, oppsummerer fotballekspert Morten Langli under VGTVs Champions League-sending.

Og det er ikke mye som minner om det Liverpool-laget som jaktet medalje i fjorårets sesong.

Etter ti spilte serierunder ligger Brendan Rodgers` menn på en skuffende syvendeplass i Premier League – tolv poeng bak suverene Chelsea på topp. På tilsvarende tidspunkt i fjor lå scouserne på tredjeplass med fem poeng opp til Arsenal som leder serien. Som mange husker lå Liverpool likt med Manchester City to runder før slutt, men maktet likevel ikke å ta de nødvendige poengene for å krone seg til mestere av Premier League for første gang.

Man må imidlertid ikke lenger tilbake enn til 2012/2013-sesongen for å finne en verre sesongstart enn årets. Etter ti seriekamper lå de helrøde på 13. plass med elleve poeng. Sesongen endte med en syvendeplass – tolv poeng bak Tottenham som kapret plass i Europa League.

SPORTSBLOGGEN:Liverpools triste kapitulasjon

- Til krigen med erterpistol

Brendan Rodgers' laguttak mot Real Madrid bød på reaksjoner. Et reservepreget lag entret Santiago Bernabeu, og manageren hadde verken funnet plass til Steven Gerrard, Mario Balotelli eller Raheem Sterling i startelleveren.

- Et møte mellom Europas tungvektere ble et møte hvor den ene kom til krigen med ertepistol.

Det skriver mangeårig Liverpool-journalist i Liverpool Echo, James Pearce, i sin kamprapport fra i går.

- Men lammene som skulle bli slaktet nektet å akseptere deres skjebne. En mye endret startoppstilling gravde dypt og holdt hodene høyt, fortsetter han.

Heller ikke Kolo Toure så seg misfornøyd etter bare ett innsluppet mål på 90 minutter mot de spanske serielederne.

- Jeg vet at vi tapte, men jeg er virkelig fornøyd med at vi spilte en god kamp, sier han til samme avis.

Han mener det ikke spiller noen rolle hvilke elleve som stiller til start.

- De gir 100 prosent uansett. Vi viste hvilken god tropp vi har, jobbet hardt og jeg er virkelig stolt av guttene. Vi kunne fått et uavgjort ut av det, fortsetter Toure.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

JOBBET OG SLET: Kolo Toure har høstet skryt fra flere hold etter sin opptreden på Santiago Bernabeu tirsdag. Foto:Susana Vera,Reuters

Millionsigneringer til ingen nytte?

Ifølge nettstedet transferleague.co.uk har Liverpool brukt 117 millioner pund på spillerkjøp til årets sesong. Dyrest av dem alle var Adam Lallana fra Southampton på 25 millioner. Til sammenligning brukte tirsdagens motstander Real Madrid, 107,8 millioner pund på sine overganger i sommer, hvor James Rodríguez fra Monaco utgjorde 70,4 av disse, ifølge transfermarkt.co.uk.

Til sammenligning har Rodríguez scoret fire mål på ti kamper i den spanske ligaen. Lallana har på sin side scoret ett mål på seks kamper i Liverpool-drakta. Mario Balotelli har ennå ikke scoret på sine åtte kamper i Premier League for Liverpool.

- Akkurat nå er Liverpool nærmere nedrykk enn internasjonal fotball neste år, sa Kjetil Rekdal til Viasat 4s fotballstudio i går.

Etter helgens tap mot Newcastle, fikk Mario Balotelli hard medfart etter å ikke ha vært i nærheten av scoring.

- Det handler ikke om Mario Balotelli, men om hele laget. Vi tapte kampen sammen, og det er skuffende, sier Rodgers i TV-intervjuet med BT Sports etter Liverpools fjerde ligatap på sesongens ti første kamper.

På lørdag tar Liverpool imot Chelsea på Anfield.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder