LSK-trener: - Total utklassing. Vi herjet med dem

LSK sikret gullet med
maktdemonstrasjon

LILLESTRØM (VG) (LSK Kvinner - Stabæk 3-0) Lillestrøm er seriemestere etter å ha tidvis rundspilt Stabæk på eget
gress.

  • Eivind Haugen

Artikkelen er over fem år gammel

Stabæk måtte vinne for å ta gullet, men forhåndsfavoritt Lillestrøm var det klart beste laget og tok sitt femte seriegull i klubbhistorien.

- Total utklassing. Vi herjet med dem. Vi fremsto utrolig sterke og solide, og jeg er veldig happy med det vi gjorde, sier LSK-trener Monica Knudsen til NRK.

Les også: Herlovsen til VG: - Deilig å se Stabæk sippe

Stabæk-trener Øyvind Eide var natulig nok skuffet etter kampslutt. Men han trøstet seg med det han karakteriserte som en rå prestasjon de siste ukene:

- Jeg skulle ønske at vi hadde energien vi hadde de første 20 minuttene i hele kampen. Men jeg er stolt av denne gjengen. Vi har hatt 13-14 spillere tilgjengelig i hele høst, og tapt to poeng i serien før dette. Vi har gjort en rå prestasjon i år, dessverre holdt det ikke helt inn, sier Eide.

Lillestrøm kom best i gang og var nære å ta ledelsen etter bare tre minutter da Isabell Herlovsen fosset fremover og slapp ballen fint til Emilie Haavi som var alene med keeper. Ingrid Hjelmseth i Stabæk-buret reddet imidlertid forsøket fra 22-åringen fra Bærum.

Stabæk fikk en tilsvarende stor mulighet ti minutter ut i oppgjøret. Solveig Gulbrandsen tok med seg ballen fremover og slo en strålende gjennombruddspasning til Mimmi Löfwenius. Også hennes forsøk ble reddet av en god Nora Gjøen i LSK-buret.

Herlovsen var på farten igjen like etter Stabæks mulighet, men hennes forsøk fra skrått hold ble reddet av Hjelmseth. Begge lag hadde flere brukbare muligheter utover, men første mål kom først fem minutter før hvilen.

Anna Westerlund fikk stå relativt umarkert på bakerste stolpe og da ballen kom hennes vei hadde hun få problemer med å stange den i mål bak en sjanseløs Hjelmseth. 1-0 til LSK-jentene og da begynte hjemmesupporterne å synge om gull.

Stabæk - som altså måtte vinne for å ta gullet - hadde ingen god start på den andre omgangen. LSK gikk rett i strupen på fjorårets gullvinner og etter flere brukbare innledningsvis kom vertenes andre mål etter 55. minutter.

Banens beste, Emilie Haavi, ble fint spilt gjennom Stabæk-forsvaret av Herlovsen og fra spiss vinkel tuppet hun inn 2-0-målet bak en sjanseløs Hjelmseth.

Haavi terroriserte til tider Stabæk-forsvaret og kunne ha scoret tre i løpet av kampen, men det ble med det ene. Fem minutter før full tid sørget imidlertid Isabell Herlovsen for 3-0-seier da hun ble nydelig spilt gjennom.

26-åringen var iskald, og satte ballen sikkert i det lengste hjørnet.
- Vi har gjort en sykt bra sesong, jeg er så stolt av denne gjengen. Dette er en skikkelig lagseier, sier Isabell Herlovsen.

Hun kan nå glede seg til cupfinalnen som en solid avslutning på sesongen 2014.

PS. 1643 tilskuere hadde funnet veien til seriefinalen, noe som er ny tilskuerrekord i Toppserien.

Les også

Flere artikler

  1. Haavis dobbel ikke nok for Norge

  2. Jublet for LSK-jentenes trippeltriumf

  3. Lillestrøm-jentene dro fra gullfest til gullfest

  4. LSK Kvinner til cupfinale

  5. Herlovsen og kjæresten mistet tvillinger - denne uken ble de foreldre til velskapt gutt

  6. Holdt graviditet skjult før cupfinalen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder